Woontrends 2022: Je woning en tuin samenvoegen

In de winter trekken we altijd lekker naar binnen en in de zomer gaan we graag naar buiten. Maar hoe kunnen we deze twee werelden nu toch ongeacht welk weer het is met elkaar verbinden? Wij geven de laatste woontrends om je woning en tuin samen te voegen.

Er zijn allerlei manieren om je tuin en woonkamer of keuken met elkaar te verbinden. Nu kan je denken aan het maken van een overkapping, maar een prachtige aluminium schuifpui kan ook al wonderen doen. Ook het gebruik van de juiste verlichting trekt je aandacht vanuit binnen naar buiten. Een paar slimme trucjes en mooie oplossingen zorgen ervoor dat je woning één geheel gaat worden.

#1 Een passende schuifpui

Allereerst wil je natuurlijk dat de ruimtes ook echt bij elkaar gaan horen. Dat doe je door ze letterlijk bij elkaar aan te sluiten. Met een passende schuifpui kan je hiervoor zorgen. Op deze manier loop je zo vanuit de woonkamer de tuin in. Je kan kiezen voor een aluminium of kunststof schuifpui. Beiden zijn duurzaam ontwikkeld, waardoor ze langer mee gaan.

#2 Overkapping of veranda

Nu is het midden in de winter en krijg je het al koud bij de gedachte om buiten te gaan zitten. Zorg er dan voor dat je een mooie overkapping maakt waardoor je het lekker warm kan houden. De trend van 2022 is toch echt een tuinkamer. Deze hoeft niet gelijk aan het huis vast te zitten, maar je moet hem wel vanuit de woonkamer kunnen zien. Zo kan je lekker warm met een kacheltje warm in de tuin zitten.

#3 Perfecte verlichting

Vooral in de winter zal je tuin behoorlijk grauw kunnen ogen. Dit terwijl je weet dat je eigenlijk een prachtige tuin hebt waar je heerlijk in kan zitten. Juist tijdens de meest donkere dagen wil je ervoor zorgen dat je tuin mooi verlicht is. Zo straalt ook op koudere dagen je tuin toch nog warmte uit.

Meer woontrends uit 2022

Er zijn veel woontrends die vanuit 2021 gewoon meegaan naar 2022. In dit artikel vind je meer woontrends die je ook in 2022 gewoon weer terug gaat zien.