Zo doe je de was als je heel veel vieze kleding hebt na een feest

Leuk feestje gehad vannacht? Goed bezig! Maar nu kijk je naar de outfit die je gisteren met zoveel effort hebt uitgekozen gisteren. En het is vies. Er zijn shotjes overheen gegaan, met de onderkant van je outfit heb je de dansvloer aangedweild en dat broodje shoarma met knoflooksaus aan het einde van de avond ging meer naast je mond dan erin. Kortom: tijd om de spullen in de was te doen. Maar hoe was je je feestkleding zodat alle vlekken eruit gaan? We vertellen het je in deze blog!

 

Stap 1: laat het weken

We gaan er niet vanuit dat je op het moment dat je terugkomt van stappen besluit om je kleding direct in de week te zetten, maar slim is het wel. Want hoe eerder jouw kleding in de week zit, hoe sneller die akelige vlekken eruit zullen gaan. Denk bijvoorbeeld aan rode wodka, saus of een zweetlucht. Dompel je kleding in warm of lauw water. Dep eventueel de vlekken direct wat aan met wasmiddel of een vlekkenverwijderaar. Je kunt ook de vlekken met azijn en citroensap behandelen. Laat het minimaal drie uur inweken.

 

Stap 2: stop niet alles in de wasmachine

Elk kledingstuk heeft zijn eigen structuur. Dat houdt in dat wol, katoen en zijde niet allemaal dezelfde behandeling nodig hebben. Ga je jouw zijde topje met die spijkerbroek wassen in de wasmachine dan is de kans groot dat dat zijde topje het niet gaat redden. En dat is natuurlijk wel ons plan, let dus goed op de labels en bereid je mentaal voor op een wasdagje. Kun je direct op je brakke dag aan de slag met die volle wasmand. Win-winsituatie, toch?

 

Stap 3: laat het drogen

Het klinkt logisch, maar je was direct ophangen nadat het is gewassen, zorgt ervoor dat je was schoner wordt. De lucht haalt de laatste vlekken of oneffenheden eruit, hierdoor ruikt je kleding niet alleen lekker. Het is ook allemaal weer schoon. Kies er nooit voor om je kleding met vlekken op de verwarming te laten drogen, want hierdoor kunnen vlekken die nog meer behandeling nodig hebben juist dieper in de stof komen. En dat is juist niet wil je wilt. Je kunt ook je kleding in de droger doen. Kies je voor de beste droger, dan is jouw natte was in een mum van tijd weer droog en hoef je alleen nog maar de energie te vinden om alles op te vouwen. Ben je op zoek naar een nieuwe droger? Kijk eens hier: https://debeste.com/droger/