5 dingen die je zeker moet meenemen naar een festival

We kunnen bijna niet wachten het zover is: dat we veilig festivals kunnen bezoeken. Het is misschien al weer een tijdje geleden dat je voor het laatst op een festival stond te dansen. Daarom zetten we de top 5 essentials voor een festival voor je op een rijtje. Laat het festivalseizoen maar komen, jij bent er klaar voor!

1. Lenzen

Ben je een brildrager? Dan weet je waarschijnlijk wel dat dat niet prettig is op een festival. Wanneer de zon uitbundig schijnt is een zonnebril wel een must, maar wanneer het regent (en dat gebeurt helaas ook wel eens op een festival) zit je niet te wachten op beslagen en beregende brillenglazen. Vergeet dus vooral niet om lenzen mee te nemen, zo ben jij op elk weertype voorbereid en raakt je bril niet beschadigd of kwijt.

2. Warme en regenkleding

Tenzij het overdag boven de 30 graden is, kan het in de avond behoorlijk afkoelen. Een lekkere warme trui of vest is dan zeker welkom. En wordt er regen voorspeld? Pak dan maar een jas in, of neem een poncho mee. Wegwerpponcho’s zijn ook een optie, maar wel minder goed voor het milieu.

3. Waterzak

Je mag geen flesjes meenemen het festivalterrein op. Maar vooral op warme dagen wil je ook af en toe wat water kunnen drinken. Flesjes kopen is razendduur en deze worden eigenlijk altijd zonder dop meegegeven (dat zijn de regels) waardoor je hier ook niet de hele dag mee gaat lopen om bij te vullen. Tegenwoordig zijn er waterzakken te krijgen, deze kun je zelf vullen. En omdat het geen flessen zijn, is het gewoon toegestaan deze mee te nemen. Bovendien zijn organisatoren verplicht om waterpunten neer te zetten zodat je altijd gratis water kun tappen.

4. Powerbank

Vroeger was het mobiele bereik op een festival vaak erg slecht, maar tegenwoordig worden er vaak extra, tijdelijke masten geplaatst zodat jij je vrienden altijd kunt bereiken en de hele dag leuke filmpjes en foto’s op social media kunt delen. Maar dan is de batterij van je telefoon vaak ook leeg voor het einde van de dag en dat is niet handig. Een powerbank is dan een uitkomst: extra ‘juice’ voor jouw telefoon zodat die het net zo lang volhoudt als jij!

Kijk wel goed naar de capaciteit van de powerbank, vooral wat oudere hebben onvoldoende power om je telefoon helemaal op te laden. Er zijn gelukkig steeds krachtigere powerbanks te krijgen met een hoge capaciteit en een snelle laadtijd zodat jouw telefoon in no time weer vol is. En die zijn echt niet meer zo lomp groot als je zou denken.

5. De essential van 2021: het testbewijs (of vaccinatiebewijs)

Corona gooit al meer dan een jaar roet in het eten als het gaat om entertainment en dus ook voor festivals. Inmiddels lopen er wel testevenementen om te kijken hoe mensen zich gedragen en wat de invloed van vooraf testen is. Het lijkt er dan ook op dat het in de zomer mogelijk moet gaan zijn om een festival te bezoeken, mits je in het bezit bent van een geldig en actueel testbewijs (negatief getest uiteraard), of een vaccinatiebewijs. Dat zijn de vooruitzichten waar we allemaal naar uitkijken, toch?