5 dingen waar je poetsvrouw jou mee kan helpen

Een poetsvrouw in huis is de meest genomen huishoudhulp. Ze zorgt er namelijk voor dat jij heel wat minder taken moet doen en dus heel wat tijd kan besparen. Wil je een poetsvrouw maar weet je niet goed waar ze jou allemaal mee kan helpen? Wij sommen vijf huishoudelijke taken op die je poetsvrouw voor jou kan doen. Uiteraard is het aan jou om te beslissen wat je wel en niet voor jouw rekening neemt of door de poetshulp laat doen.

1. Poetsen: de basis

Voor een basis kuisbeurt van je huis of appartement kan je de hulp van een poetsvrouw inschakelen. Stof en vuil op muren, deuren en meubels worden grondig voor jou gestofzuigd en met nat gekuist. En ook je badkamer en keuken zullen weer blinken. Je kan natuurlijk zelf beslissen hoe vaak je je poetsvrouw laat komen: 1 keer in de week, 2 keer in de week of slechts 1 keer om de 14 dagen. Ook kan je volledig zelf aangeven welke kamers in huis gepoetst moeten worden en welke minder belangrijk zijn. Of je kan er ook voor kiezen om jouw poetshulp zelf haar uren in te laten delen, aangezien zij wel zal zien waar het meeste werk is.

2. Poetsen: grondige kuisbeurt

Moeten je ramen dringend eens gekuist worden? Moeten de bedden verschoond worden of moet de koelkast eens volledig uitgekuist worden? Voor deze specifieke taken kan je ook rekenen op een poetsvrouw. Jij kiest zelf waarvoor je haar hulp wilt.

3. Groene vingers

Een poetsvrouw kan je ook helpen met het onderhouden van je plantjes in huis. Heb jij zelf geen groene vingers of vergeet je je planten altijd water te geven? Spreek dan gewoon af met jouw poetsvrouw dat zij dit zal doen. Zij onthoudt dan wanneer ze voor het laatst water hebben gehad en geeft je planten de nodige verzorging. Ook kan je op je poetsvrouw rekenen om je afval te sorteren of buiten te zetten. Wat je wel moet weten is dat het echte tuinwerk niet voor je poetsvrouw is weggelegd. Dan huur je beter een tuinman of andere hulp in.

4. Wassen en strijken

Heb je weinig tijd om de was en de strijk zelf te doen? Ook daarvoor kan je poetshulp inschakelen. Jouw poetsvrouw weet perfect hoe ze elk kledingstuk moet wassen en strijken en bergt alle vers gewassen kledij, lakens en handdoeken proper op in de kast.

5. Extra’s

Tot slot zijn er nog wat extra taken die je kan overlaten aan je poetshulp. Denk maar bijvoorbeeld aan kleine boodschappen doen in de winkel, een afwasmachine in- en uitladen of de tafel dekken en afruimen. Je kan ook rommel in huis, zoals speelgoed van de kinderen, laten opruimen door je poetsvrouw. Redenen genoeg dus om een poetsvrouw in huis te nemen, je zal versteld staan hoeveel tijd je bespaart.