Badkamer met een schuin plafond

Vrijwel iedere badkamer heeft andere afmetingen en indeling. Zo hebben veel badkamers in Nederland wel een schuine kant of (gedeeltelijk) schuin plafond. Dit kan soms in de weg zitten maar me wat slimme oplossingen kan het ook juist een toevoeging aan je badkamer zijn. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je altijd een prachtige badkamer onder een schuin dak kan maken met wat slimme oplossingen!

De indeling van de ruimte

Er zijn veel mogelijkheden voor een praktische indeling van de badkamer met een schuine kant. Maar in sommige gevallen kan het een uitdaging zijn om een goede indeling te vinden. Met een paar slimme oplossingen kan je optimaal gebruik maken van de ruimte. Daarbij is de stahoogte het belangrijkste uitgangspunt van het ontwerp. Want niemand wil zijn hoofd stoten als je uit bad stapt! Als vuistregel wordt uitgegaan van een hoogte van minimaal 2 meter bij de douche en wastafel. Als daar rekening mee wordt gehouden is er voor de rest van de indeling van alles mogelijk!

Inloopdouche onder de schuine wand

Afhankelijk van schuinte kan er prima een inloopdouche onder een schuine wand geplaatst worden. Kies bijvoorbeeld voor een glazen wand zodat het water niet in de rest van de badkamer kan komen. Door te kiezen voor een douchewand zonder frame oogt de badkamer een stuk ruimtelijker. Tip: maak onder het schuine gedeelte waar je toch niet kan lopen een gemetseld bankje. Zo creëer je extra ruimte voor opbergen van de douchespullen. Handig en het ziet er leuk uit!

Bad onder het dakraam

Onder de meeste schuine wanden kan er prima een bad worden geplaatst. Er hoeft dan alleen maar met de stahoogte rekening worden gehouden met het in en uitstappen. Het is helemaal perfect als er een dakraam in het schuine dak zit. Zo kan je als je ’s avonds in bad zit naar de sterren kijken, wie wilt dat nou niet?

Wastafel onder een schuin dak

Het kan een uitdaging zijn om een badkamer met een schuine wand optimaal in te delen. Maar door creatief met de ruimte om te gaan is er heel veel mogelijk. Is het bijvoorbeeld onder schuine wand de enige optie om een badmeubel te plaatsen? Dan is de kans groot dat het door de schuinte niet mogelijk is om een spiegel op te hangen. Los dit op door 2 losse scheerspiegels! Deze zijn flexibel en 2 zijdes, de ene kant vergroot 5 maal en de andere zijde is normaal. Helemaal fijn is dat deze spiegels zijn voorzien van LED verlichting! Zo heb je ook geen aparte verlichting meer nodig bij de wastafel.

Benieuwd wat er nog meer mogelijk is?

Een badkamer met een schuin dak kan juist een extra sfeer aan de ruimte geven.  Al vraagt het soms een beetje creativiteit om de ruimte optimaal te kunnen benutten. Vind je dit lastig? Onze adviseurs hebben veel ervaring met het optimaal indelen van een badkamer. Tijdens een adviesgesprek wordt direct een gratis 3D-ontwerp gemaakt. Je kan meteen zien hoe jouw badkamer wordt! Dit geeft jou ruimte om aankleding van de ruimte alvast te bedenken!