Club 27 – Wie zitten er allemaal in de Club van 27?

De club van 27 is een lijst van bekende en populaire artiesten, acteurs en muzikanten welke op 27 jarige leeftijd overleden. Men dacht voor een lange tijd dat de piek van het leven van artiesten rond deze leeftijd zit. Het is door onderzoek echter weerlegd. Roem verhoogd de kans op sterven wel is aangetoond, maar het is niet beperkt tot deze leeftijdsgroep of specifieke leeftijd van 27 jaar. We vertellen je er graag meer over en geven je een lijst van de meest bekende Club 27 leden. De vraag is vaak wie er nu allemaal in de Club van 27 zitten. Waarom gaan de artiesten en acteurs zo vroeg dood? Vaak is het een overvloed van alcohol, drugs, moord of zelfs zelfmoord.

Waarom is de club 27 zo bekend?

De club wordt veel besproken in tijdschriften, blogs en ook in de krant. Er worden zelfs romans, toneelstukken en films aan gewijd. Het is interessant om te zien hoe mensen speculeren waardoor het zo komt. Ook zijn er verschillende theorieën waardoor het komt. Het is verrassend om te zien hoeveel muzikanten er sterven op 27 jarige leeftijd, schreef Hendrix- en Cobain biograaf Charles R. Cross. Ze schreven dit nog voordat het onderzoek uit kwam.

De geschiedenis van Club 27

De zanger van The doors Jim Morrison is de eerste van de bekende Club 27 leden. Jimi Hendrix, Janis Joplin en ook Brian Jones stierven allemaal toen ze 27 jaar waren. Kurt Cobain stierf ook op 27 jarige leeftijd. Er ontstonden verschillende complottheorieën toen ook Kurt Cobain op die leeftijd overleed. De moeder had altijd gewaarschuwd, dat Curt zich niet bij de club zou moeten aansluiten. Het is onduidelijk of het om de Club 27 ging of de club van zijn ooms en oudooms (die ook zelfmoord pleegden). Heeft Kurt Cobain zijn dood getimed om bij de club van 27 te komen?

Ook Amy Winehouse stierf op 27 jarige leeftijd welke wederom zorgde voor veel aandacht voor de club van 27. Ze was zelf bang om op 27 jarige leeftijd dood te gaan.

Bekende artiesten welke stierven toen ze 27 waren

Hieronder een overzicht van bekende artiesten, muzikanten en acteurs welke op 27 jarige leeftijd overleden.

 

Dave Alexander

Chris Austin

Alexander Bashlachev

Jean-Michel Basquiat

Chris Bell

Jesse Belvin

Dimitar Voev

Jeremy Michael Ward

Alan “Blind Owl” Wilson

Amy Winehouse

Anton Yelchin

Wallace “Wally” Yohn

Mia Zapata

Tomas Lowe

Sean Patrick McCabe

Elizabeth “Bispy” Amirian

Davor “Moskri” Bobić

Alexandra

Nicole Bogner

D. Boon

Rodrigo Bueno

Cecilia

Louis Chauvin

Arlester “Dyke” Christian

Kurt Cobain

Sahara Davenport

Zenon De Fleur

Pete de Freitas

Roger Lee Durham

Richey Edwards

Valentín Elizalde

Soroush “Looloosh” Farazmand

Thomas Fekete

Fredo Santana

Orish Grinstead

Slađa Guduraš

Malcolm Hale

Pete Ham

Leslie Harvey

Joe Henderson

Jimi Hendrix

Nat Jaffe

Robert Johnson

Brian Jones

Linda Jones

Kim Jong-hyun

Janis Joplin

Kami

Helmut Köllen

Alexandre Levy

Rudy Lewis