De coil van je e-sigaret verwisselen

Ben jij in het bezit van een e-sigaret? Dan moet je op een aantal dingen letten. Je moet bijvoorbeeld de voorraad vloeistof op tijd bijvullen. Gebruik jij wegwerpbare e-sigaretten? Dan moet je ook deze voorraad natuurlijk op tijd vijvullen. Bovendien moet de coil ook nog regelmatig vervangen worden. Maar het verwisselen van de coil kan nog knap lastig zijn! Niet iedereen is goed in het verwisselen van coils. In deze blog geven wij u daarom een uitleg hoe u het beste een coil kunt vervangen, zodat u het binnenkort gemakkelijk zelf kunt doen!

Waarom is het noodzakelijk?

Sommige mensen vragen zich nog weleens af of het echt noodzakelijk is om de coil te verwisselen voor een nieuwe. Dit hoeft namelijk niet altijd zo te zijn. Er zijn ook een paar situaties waarbij het genoeg is om alleen de verdamper schoon te maken. Door de verdamper los te draaien kun je de overblijfselen van de damp eenvoudig weg spoelen met water. Wel moet je letten op dat het water niet te warm is. Vervolgens droog je de verdamper voorzichtig met een theedoek.

Hoe vaak moet ik de coil vervangen?

Zoals we net hebben vermeld, is het niet altijd nodig om de coil regelmatig te verwisselen, maar na een tijdje is dit toch wel echt nodig. Gebruik je vaak je e-sigaret? Dan is het nodig om je coil om de paar weken te verwisselen. Als je dit twee keer per maand doet dan zit je goed. Hoe je het beste je coil kunt vervangen, vertellen we hieronder!

Zo vervang je je coil

Het verwisselen van coils is niet eenvoudig. Daarom hebben wij een stappenplan voor je gemaakt zodat het iets gemakkelijker wordt!

  1. Koppel de clearomizer los van de e-sigaret. De clearomizer is het reservoir van uw e-smoker en bevindt zich vlak onder het mondstuk. De clearomizer kun je losmaken door de boven- en onderkant verschillende kanten op te draaien.
  2. Leeg de clearomizer. Het is heel belangrijk om dit te doen. Doe je dit niet, dan zal er een enorme kliederboel ontstaan en dat wilt natuurlijk niemand.
  3. Haal de coil eraf. In tegenstelling tot de eerste twee stappen, kan dit nog weleens erg lastig zijn. Dit komt omdat het ijzerdraadje erg vast kan zitten. Gebruik daarom ook een schroevendraaier om het los te krijgen. Heb je de coil losgekregen? dan kun je nu de nieuwe coil aanbrengen!