De hipste en duurste merken ter wereld in 2019

Een tas van een paar duizend euro? Het wordt steeds normaler voor mensen om dure kleding te dragen en te kiezen. Het is een statussymbool. Je wilt een bepaalde luxe uitstraling hebben en kiest daarom voor duurdere schoenen, tassen en kleren. Ook wanneer het economisch gezien even wat minder gaat blijven deze dure merken het goed doen. Wat zou nu de hipste en duurste merken ter wereld? Een onderzoek heeft de luxe merken in kaart gebracht en schat de totale waarde op 274 miljard dollar. Laten we een aantal topmerken en dure merken met je bespreken.

Ralph Lauren uit 1967

Het merk is vooral bekend geworden door zijn polo’s. Het merk richt zich op de duurdere kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Ralph Lauren maakt daarnaast ook parfums en accessoires. Tevens hebben ze een lijn met decoraties voor in huis.

Chanel uit 1910

Het bedrijf is wereldberoemd. Wie kent het nu eigenlijk niet? In het begin van de twintigste eeuw werden er al geurtjes gelanceerd. Nu zijn er winkels vol met hoeden, kleren, tassen en nog veel meer. Het is een waar luxe merk. Het bedrijf wordt gewaardeerd op zeven miljard vandaag de dag.

Fendi uit 1925

Een ander bekend merk wat er al vele jaren is, is Fendi. Het is ook een bedrijf uit Italië. Het bedrijf heeft veel trouwe klanten welke helemaal weg zijn van hun producten. Het merk gebruikt de nieuwste technieken. Hun samenwerking met Karl Lagerfeld was zeer succesvol. Vooral hun samenwerking door bont te gebruiken was erg goed. Een tas werd in de serie Sex and the City getoont en al snel vloog hun omzet omhoog.

Versace uit 1978

Een wereldwijd supermerk is natuurlijk Versace. Ze startten met een modelijn en al snel kwam hier meer bij. Ze hebben bekende mensen gekleed, zoals Elton John, Tina Turner, Madonna en ook Prinses Diana. Stijlvol en glamorous is de focus bij dit merk. Gianni Versace overleed in 1997, nadat hij het merk in 1978 gestart was. Het bedrijf is bijna een miljard dollars waard. Het is een allround merk met schoenen, parfums en kleren.

Armani uit 1975

Het merk is er al enige jaren en het is een prestigieus modehuis uit Italië. Het is gespecialiseerd in verschillende producten. Het kan gaan om confectie en ook om haute couture. Juwelen, schoenen, parfums, interieur en ook schoenen zijn aanwezig naast volop kleding. Het bedrijf heeft bijna 6000 mensen in dienst welke ervoor zorgen, dat sterren als Jodie Foster en Richard Gere mooi en goed gekleed gaan. Het modehuis Armani heeft verschillende submerken voor haar verschillende productlijnen

Prada uit 1913

Het merk is bekend door haar kleren, schoenen, riemen en hoeden. Het is een bedrijf wat zich continu vernieuwd en ook een serie van smartphones op de markt heeft gebracht samen met LG Electronics. Het merk is er voor mensen met status. Het is een bedrijf wat jaarlijks een topomzet doet welke dicht bij de tien miljard dollar ligt. Ongekend!

Het zijn allemaal stuk voor stuk wereldmerken waar iedereen volop van kan genieten. Ook voor jou zijn er natuurlijk mooie producten bij, waar je uit kunt kiezen.