De zwaarste auto’s van Nederland op een rijtje

De wegenbelasting in Nederland wordt bepaalt aan de hand van o.a. de uitstoot en het gewicht van de auto. We hebben een lijstje gemaakt met de zwaarste auto’s die je in Nederland kan bestellen bij de dealer. Hierbij hebben we natuurlijk geen uitzonderingen gepakt. De speciaal bepantserde Volvo XC90 die 4.450 kg weegt hebben we bijvoorbeeld niet in het lijstje gezet. Daarnaast hebben we ook alleen naar personenauto’s gekeken om een mooi lijstje te maken.

Rolls-Royce Phantom EWB

Eerlijk is eerlijk de Rolls-Royce Phantom EWB is een prachtige auto om te zien. Maar het is niet de meest lichtste auto in Nederland. De auto weegt 2.610 kg en heeft alleen al 130 kg aan isolatiemateriaal aangebracht. Het is een zware auto, maar overigens niet de zwaarste auto van Nederland. Qua wegenbelasting mag je dankzij het gewicht 495 euro per kwartaal aftikken voor dit plaatje.

 

Bently Mulsanne EWB

Opnieuw een krachtpatser en nog iets zwaarder dan de Rolls-Royce met 2.630 kg. De auto is overigens vernoemd naar het rechte stuk op het circuit de La Sarthe. Hier wordt de 24 uur van Le Mans gereden. De auto kost qua wegenbelasting net zoveel als de Rolls-Royce namelijk 495 euro per kwartaal.

 

Cadillac Escalade 6.2 V8

Het is mogelijk om deze krachtpatser gewoon in Nederland bij de dealer te bestellen. Je hoeft hem dus niet te importeren. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan namelijk € 187.018 euro. Overigens is de auto zelf ook stevig met 2.635 kg. In Drenthe kost de auto je 495 euro per kwartaal aan wegenbelasting. Drenthe is overigens de duurste provincie met wegenbelasting in Nederland.

 

Range Rover 4.4. V8 SVAUTOBIOGRAPHY LWB

Range Rover staat natuurlijk al niet om de lichtgewicht auto’s. Deze auto doet er nog een schep bovenop en weegt 2.658 kg. De meeste mensen met deze auto laten zich overigens lekker in deze auto rijden. Je kan tijdens het ritje lekker ontspannen want er is 1,2 meter aan beenruimte en je kan tijdens het rijden zelfs een hot stone massage nemen. Overigens kost de auto je wel 519 euro per kwartaal aan wegenbelasting.

 

Rolls-Royce Cullinan zwaartste auto van Nederland

Uiteraard staat de Rolls Royce op één met de zwaarste auto van Nederland. Overigens scheelt het slechts 2 kg met de Range Rover. De Rolls Royce weegt 2.660 kg en dit kost je 519 euro aan wegenbelasting per kwartaal. Ondanks het gewicht kan je in 5 seconden nog van 0 tot 100 km per uur. Overigens zijn de luchtveren van deze auto gigantisch, zodat je nog een beetje bodemvrijheid met de auto hebt.

 

Autoverzekering voor je nieuwe auto

 

Ben je van plan een zware auto aan te schaffen? Vergelijk dan ook meteen de autoverzekering online. Wie weet kan je hier nog wat op besparen, zodat je nog wat geld overhoudt voor de wegenbelasting. Uiteraard zijn deze auto’s natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.