Dit zijn de voordelen van stalen kozijnen!

Twijfel je of je stalen binnendeurkozijnen wilt? Deze kozijnen hebben een aantal voordelen, zeker ten opzichte van hout. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan snel verder en kom erachter of deze binnendeurkozijnen ook geschikt zijn voor jouw situatie!

1. Duurzaam

Een van de grootste voordelen van stalen kozijnen is de duurzaamheid. Stalen kozijnen zijn kras- en stootvast. Dit betekent dat je niet zo snel last van krassen of deuken hebt in het kozijn. Heb je jonge kinderen, dan kan dat dus een ideale uitkomst zijn! Deze kozijnen gaan daarom ook jarenlang mee.

2. Onderhoudsarm

Stalen kozijnen behoeven nauwelijks onderhoud. Als je ze eens per jaar schoonmaakt met een natte doek en een zacht schoonmaakmiddel, dan is dat voldoende. Vermijd wel agressieve schoonmaakmiddelen, schuursponsjes, chloor en andere vergelijkbare producten. Je hoeft deze kozijnen daarnaast ook eens in de zoveel tijd opnieuw te schilderen of te lakken.

3. Brandwerend

Stalen kozijnen zijn uiteraard veel beter bestand tegen brand dan houten kozijnen. Als er brand uitbreekt, dan duurt het veel langer voordat het vuur door je stalen kozijnen heen komt.

4. Kleurvast

Stalen binnendeurkozijnen zijn minder gevoelig voor de invloed van de zon op de kleur van het kozijn. Je zult ze niet snel zien verkleuren wanneer ze in het zonlicht staan. Stalen kozijnen zijn daarom kleurvast.

5. Tijdloos

Stalen binnendeurkozijn zijn tijdloos. Het is geen trendgevoelig product, waardoor je echt een investering maakt voor lange termijn. Deze kozijnen worden over het algemeen ook ingezet bij nieuwbouwwoningen.

Binnendeurkozijnen kopen?

Overtuigd dat je binnendeurkozijnen wilt kopen van staal? Sleiderink biedt een ruim assortiment binnendeurkozijnen, waaronder stalen kozijnen. Deze kozijnen worden aangeboden in diverse maten waardoor je altijd een passend product vindt. Bekijk nu alle mogelijkheden op de website!