DIY: 4 ideeën om zelf slingers te maken

Wanneer je jarig bent is het hartstikke leuk om de woning te versieren met ballonnen, slingers en andere feestartikelen. Nu kun je ervoor kiezen om de slingers kant-en-klaar in de winkel te kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Door zelfgemaakte slingers op te hangen geef je jouw verjaardagsfeest net dat beetje extra en maak je het nog persoonlijker. Zelf slingers maken; hoe doe je dat eigenlijk? En is het misschien ook mogelijk om gepersonaliseerde slingers online te bestellen? De antwoorden op deze vragen lees je in de onderstaande blog. Lees daarom snel verder om inspiratie op te doen voor het maken van slingers.

Zelfgemaakte papieren slinger

Haal een pakje gekleurde vierkante vouwblaadjes bij de winkel en vouw deze enkele keren dubbel. Teken met potlood een figuur op de voorkant van het papier en knip dit figuur vervolgens netjes uit. Door verschillende kleuren vouwblaadjes en figuren te kiezen, heb je al snel een hele vrolijke papieren slinger in je woonkamer hangen! Het enige wat je nog moet doen is de figuren met behulp van doorzichtige tape of universele lijm aan een touw of koord plakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de vouwblaadjes in gelijke stroken te knippen. Vervolgens plak je de beide uiteinden van een strook aan elkaar vast en haal je een andere kleur strook door de zojuist gevormde cirkel heen. Ook van deze strook papier plak je de uiteinden aan elkaar vast zodat je weer een cirkel krijgt. Herhaal dit net zo lang totdat jouw slinger lang genoeg is.

Vlaggetjes van gekleurd tape

Heb je geen zin om met papier en lijm in de weer te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om de vlaggetjes van gekleurd tape te maken. Net zoals met papier kun je ook het gekleurde tape in bepaalde vormen knippen. Knip bijvoorbeeld driehoekjes uit van dezelfde grootte en plak deze aan beide zijden van het touw op elkaar. Zorg ervoor dat het touw goed tussen de bovenkant van beide driehoekjes vastgeplakt zit. Vind je het moeilijk om de driehoekjes mooi uitgelijnd op elkaar te krijgen? Knip dan gewoon een recht stuk gekleurd tape af en vouw deze om het touw heen. Mocht één van beide kanten langer zijn dan de andere kant, dan kun je heel eenvoudig het vlaggetje iets korter knippen. Zo simpel kan het zijn!

Gehaakte vlaggenlijn

Dit is er eentje voor de echte creabea’s onder ons: de gehaakte vlaggenlijn. Ook wat betreft de gehaakte vlaggenlijn kun je helemaal zelf bepalen hoe je deze maakt. Ga je voor één simpele kleur, meerdere vrolijke kleuren, simpele driehoekjes als vlag of pak je het uitbundiger aan met gehaakte granny vlaggetjes? Alles is mogelijk. Op het internet kun je tal van gratis en betaalde patronen vinden zodat ook jij de mooiste vlaggenlijnen kunt haken. Het enige wat je nodig hebt is garen, een haaknaald en een heleboel geduld. Maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen!

Gepersonaliseerde slingers online bestellen

Vind je het teveel gedoe om zelf slingers te maken? Maar vind je die standaard slingers uit de supermarkt ook weer zo saai? Ontwerp dan eens jouw eigen gepersonaliseerde slingers bij Slingershop. Van hoogwaardige kwaliteit en tegen een zeer betaalbare prijs!