Een taxi bestellen, waar kan dat voordelig en veilig online ?

Taxi’s zijn duur, dat zullen de meeste mensen snel zeggen. Toch met de opkomst van het internet en de verschillende Apps is het gemakkelijker geworden om een taxi te bestellen. Maar hoe weet je of die ook veilig is en of je niet te veel betaalt?

Zomaar in een vreemde taxi stappen

Natuurlijk is het gebruikelijk dat er zomaar in een vreemde taxi wordt gestapt vanaf een taxistandplaats. Maar als je dan weer die verhalen leest dat er regelmatig mensen de dupe zijn die bijvoorbeeld vanaf Schiphol naar Amsterdam moesten voor een paar honderd euro, dan word je daar niet blij van.

Beter van te voren online reserveren

Goed, als je een avondje gestapt hebt dan kan je vaak niet anders dan in de eerste de beste taxi te stappen die je tegenkomt. Maar als je op reis gaat of je wilt gewoon van de ene stad naar de andere stad, dan kan je beter online een taxi reserveren, bijvoorbeeld bij Taxibestellen.nl. Je weet meteen wat het tarief is en kan altijd weer in contact komen met het taxibedrijf, mocht je wat hebben achtergelaten in de taxi.

Goedkoper en een vast tarief

Net zoals veel dingen is ook een taxi bestellen via internet goedkoper dan als je zomaar in een taxi zou gaan stappen. Het opvallende is dat er online vaak met vaste tarieven wordt gewerkt en bij een taxi vanaf een standplaats niet. Wat veel mensen niet weten is dat je wel met een taxichauffeur een vaste prijs mag afspreken voor een rit. Veel mensen vinden dat toch wat raar om te gaan afdingen op een taxirit en voelen daar niets voor.

Hoe vind je een betrouwbaar taxibedrijf ?

Online weet je het natuurlijk nooit en kan je het beter van mond op mond reclame hebben. Toch als je gaat zoeken moet je gewoon even op wat dingen letten. Wat geeft de website voor indruk, worden er vaste tarieven gehanteerd en is het bedrijf 24 uur te bereiken ? Wat we zeker aanraden is om het bedrijf even op te bellen. Je krijgt meteen een indruk van het taxibedrijf en kunt wat dingen vragen zoals het annuleren van de taxi en of dat kosten mee zou brengen, of er ook ’s nachts iemand te bereiken is voor het geval er problemen zouden zijn etc.

Wereldwijd hebben taxi’s geen goede reputatie

De reputatie van taxi’s laat te wensen over. In Nederland zou je wel anders verwachten, maar ook hier kan je een taxichauffeur niet snel vertrouwen. Met het vrijgeven van de taxiwet (lang leve de liberalisering) is het er in het taxilandschap niet beter op geworden. Ja, er rijden wel veel meer taxi’s rond en dat heeft banen opgeleverd, maar in Amsterdam zijn veel bewoners daar niet echt gelukkig mee. De vele taxi’s die daar op vrijdag avond en de weekeinde rond rijden zorgen voor grote overlast met geluid en uitlaatgassen omdat ze vaak rondjes rijden om aan klanten te komen. Gelukkig dat er ook een alternatief is voor het bestellen en een taxi namelijk het internet.

Nog even de voordelen van een on-line taxi

  1. Online heb je een beter en een vast tarief
  2. Taxi is altijd weer traceerbaar
  3. Makkelijk op vaste datum en tijd te boeken
  4. Alle soorten taxivervoer zijn te bestellen
  5. Het taxivervoer kan vooraf al betaald worden
  6. Gratis annuleren

Bestel je (veilige) taxi ook online en bespaar ook op je taxikosten !