Te gast op een bruiloft 15 tips als je een jumpsuit wil dragen

Te gast op een bruiloft? 15 tips als je een jumpsuit wil dragen

Wanner je als gast op een bruiloft uitgenodigd wordt, is dat altijd leuk. Maar na het lezen van de uitnodiging vraag je al snel af: ‘Wat moet ik aan?’

Bij een bruiloft zijn er altijd een paar ongeschreven regels, en soms is er daarnaast sprake van een dresscode. Deze vind je vaak terug op de uitnodiging. Gelukkig worden dresscodes tegenwoordig niet meer zo streng geïnterpreteerd als vroeger, maar het is toch fijn om je er in grote lijnen aan te houden. In deze video vind je een aantal slimme tips die ervoor zorgen dat jij als gast op een bruiloft goed voor de dag komt!

Of de dresscode nu Black Tie, Cocktail, Tenue de Ville of Smart Casual is – er is één kledingstuk dat altijd elegant is, maar jammer genoeg toch vaak vergeten wordt: de jumpsuit. Een jumpsuit kan een prachtige, elegante, originele tegenhanger zijn voor de klassieke jurk!

Jumpsuit bruiloft gast: waarom een jumpsuit?

Jumpsuits zijn net zo elegant als een mooie jurk, en veel vrouwen die normaal niet zo vaak jurken dragen, vinden een jumpsuit een veel comfortabelere optie. We zien jumpsuits vanaf de lente/zomer 2022 steeds vaker hun opwachting maken. Blaire Walsh, van ‘Rent the Runway‘ geeft aan dat zij veel bijzondere trends op dit gebied ziet:

“In 2022 zijn monochrome jumpsuits in metallic kleuren enorm populair – van top tot teen in dezelfde tint dus! De details die we zien, komen uit de wereld van de herenpakken, maar ook uiterst vrouwelijke accenten en elegante halternekken zien we veel”. Deze trend gaan we de komende jaren blijven zien op bruiloften. Goed nieuws dus – want met zoveel keuze ga je zeker een jumpsuit vinden waarin jij je comfortabel en vooral heel mooi voelt!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mari Dietrich (@strandpink)

Jumpsuit dames bruiloft – waar moet je op letten?

Een jumpsuit wekt bij sommige mensen nog een beetje een foute associatie op. We denken aan te strak, te uitdagend of gewoon slecht-zittend. Wanneer je een jumpsuit uitzoekt, is het dan ook belangrijk om op de volgende zaken te letten:

Stretch? Zeker niet teveel!

Hoewel een beetje stretch in de stof ervoor kan zorgen dat een jumpsuit extra comfortabel zit, en mooi om je vormen heen valt, is het geen alternatief voor een goede pasvorm. Een jumpsuit wordt dan al heel snel een catsuit, en dát staat al snel wel heel uitdagend. Zelfs als je gezegend bent met een modellenlichaam, is een te strak jumpsuit voor een gelegenheid als een bruiloft niet geschikt.

Bloezende bovenkant:

Een bovenkant die kan bloezen staat vaak erg elegant. De lossere bovenkant moet aansluiten op de onderkant van de jumpsuit. Let er op dat deze aansluiting er netjes uit ziet en dat deze lijn echt mooi bovenop de heupen valt.

Wrap it up!

Een wrap of overslag zorgt ervoor dat de bovenkant van de jumpsuit als het ware uit twee stukken bestaat, die over elkaar heen vallen. Deze vorm zorgt voor een elegant decolleté en voorkomt dat de jumpsuit te massief wordt. Voor heel veel vrouwen is dit een hele flatteuze snit!

Just right

Een slecht passend jumpsuit staat dus niet mooi – en bij het belangrijkste kledingstuk dat je tijdens de bruiloft draagt kun je je helaas weinig fouten permitteren. Zorg er voor dat het jumpsuit dus echt ‘just right’ zit! Ben je kleiner, draag dan een jumpsuit met wat toelopende pijpen. Welke lengte je ook hebt, zorg ervoor dat de pijpen de juiste lengte hebben. Een goede pijp valt tot op de bovenkant van de voet, en zéker niet tot op de grond! Let er ook op dat de torso van je jumpsuit de juiste lengte heeft om de gevreesde ‘cameltoe’ te voorkomen!

Lekker lang!

Doordat een jumpsuit van top tot teen uit hetzelfde materiaal bestaat, is het ton-sur-ton effect meteen ingebouwd. Een hele outfit in één kleur lijkt saai, maar werkt optisch vaak heel mooi en rustig. Ook zorgt een ton-sur-ton outfit ervoor dat je langer (en dus slanker) lijkt!

Is een jumpsuit feestelijk genoeg?

Wij zeggen hardop: “Jazeker!” . Een goed jumpsuit is elegant, heeft een uitgesproken, vrouwelijke pasvorm en is voor heel veel lichaamsvormen heel flatteus. Omdat de jumpsuit je hele outfit maakt of breekt is het wel belangrijk om voor een exemplaar van uitmuntende kwaliteit te gaan! Je kies niet voor een outfit uit heel veel verschillende onderdelen, dus investeer dan echt in de kwaliteit van die eye-catcher!

Styling tips voor een chique jumpsuit bruiloft

Draag absoluut geen wit!

Sowieso is het tijdens een bruiloft slim om goed op de kleur van je kleding te letten. Wit is natuurlijk uit den boze, omdat mensen je nog weleens voor de bruid aan zouden kunnen zien. Wanneer je weet dat het hele gezelschap rondom de bruiloft een bepaalde themakleur draagt, is het slim om deze ook niet letterlijk over te nemen. Een hele felle kleur is vaak ook uit den boze, omdat er vaak fotografen rondlopen op een bruiloft. In dat kanariegele jumpsuit trek je dan wel heel veel aandacht naar je toe! Er zijn natuurlijk uitzonderingen, en op sommige bruiloften zal al die kleur zeker gewaardeerd worden, maar denk er goed over na voor je een keuze maakt!

Mannelijk en vrouwelijk

Draag je een wat stoerdere jumpsuit met een wat meer mannelijke uitstraling? Door een vrouwelijke touch toe te voegen, ontstaat een mooi contrast! Denk dan aan een bijzonder sieraad, een overjasje in een vrouwelijke stof of een mooi kanten detail.

To print or not to print?

Een stof in een mooie print kan er spectaculair uitzien. Denk er bij een jumpsuit wel bij na dat het snel heel veel van dezelfde print is. De verkeerde print kan je korter en steviger doen ogen dan je bent. Ook kan de print je nogal opslokken, waardoor mensen alleen nog je jumpsuit zien in plaats van jou stralende gezicht. Om dat te voorkomen ga je voor subtiele, organische prints of kies je voor jouw allerbeste kleur en houd je het effen.

Accentueer die taille! Altijd!

Er is bijna geen jumpsuit dat niet beter wordt van een accent op de taille. Veel jumpsuits hebben een ceintuur in een bijpassende stof, maar ook een eigen riem kan heel veel vorm geven aan je jumpsuit. Wanneer je juist wat voller van boven bent, kan een kort, getailleerd jasje vorm aan je outfit geven. Zorg ervoor dat dit accent wat hoog in de taille zit voor nóg langere benen. Probeer het maar eens!

All about those shoes!

Van een jumpsuit wordt je al langer en slanker dan je bent. Wanneer je hier een hoge hak aan toevoegt merk je – “the sky is the limit”. Gelukkig zijn jumpsuits ook geschikt voor vrouwen die niet graag op hakken lopen. Een schoen met met een klein beetje plateau, in een kleur die dicht bij de jumpsuit ligt zal ook wonderen doen!

… en weer uit?

Misschien een gekke tip, maar bij een jumpsuit wel een van de meest voorkomende ergernissen: denk er ook over na hoe de jumpsuit uit gaat. Op een bruiloft ben je vaak wat langer, en in die periode komt er een moment dat je je even zult moeten terugtrekken. Je weet vast wat er hier bedoeld wordt! Als ervaren jumpsuit draagster kan ik je vertellen dat je op zo’n niet zit te wachten op een moeilijke rits, of nog erger, een hele rij kleine knoopjes, die je niet zelf loskrijgt. Een goede voorbereiding is hier het halve werk.

De beste combinaties met een jumpsuit

Met een jasje

Een jasje over een jumpsuit is een klassieke combinatie. Je ziet deze alleen in veel verschillende vormen. De uitstraling van het jasje kan dan aansluiten op de stijl van de jumpsuit, en bijvoorbeeld mooi klassiek zijn. Een chique jumpsuit met een mooi leren jasje of een jasje van spijkerstof wordt meteen een heel stuk stoerder. Bij een gala kun je zelfs voor (nep)-bont gaan, voor een spannend effect!

Hoog, hoger, hoogst?

Voor de dames die echt durven is er niets zo chique als een jumpsuit met een hele hoge hak. De combinatie tussen een wat stoerder jumpsuit en zo’n ultra-glamourous schoen heeft iets buitengewoon spannends. Let er wel op dat je die hele hoge hakken bewaart voor een gelegenheid waar je ze met (enig) plezier kunt dragen. Een dun paar platte schoenen in je tas zijn dan soms geen overbodige luxe.

Open up!

Omdat een jumpsuit soms wat massief kan ogen, kiezen veel vrouwen ervoor om het wat opener te dragen. Een dichtgeknoopte bovenkant kan het geheel tuttig maken, en zorgt voor een wat vierkante vorm. Door de top open te dragen, misschien wel met een spectaculair, sexy decolleté, of anders met een mooie top onder de jumpsuit, creëer je laagjes die dit effect doorbreken.

Hoe jij je jumpsuit ook draagt, we weten zeker dat je met deze tips op elke bruiloft prachtig voor de dag zult komen! En wat je ook draagt – vergeet vooral geen plezier te maken. Zo straal je pas echt!