Waarom vinden mensen uitgaan zo leuk?

Waarom vinden mensen uitgaan zo leuk?

Een donkere ruimte, zwetende mensen en discoverlichting. Waarom vinden mensen het leuk om hier te verblijven, te dansen en te genieten van de harde muziek. Vaak wordt uitgaan gezien als therapie, om je helemaal vrij te voelen. Op de dansvloer kom je verschillende mensen tegen, mensen die de hele week moeten presteren en een avond in de week even tijd kunnen besteden aan dansen, muziek, licht en de zinnen verzetten. Dansen is een echte work-out, tijdens het dansen worden verschillende delen van het lichaam getraind. Balans en coördinatie worden gebruikt, je gaat ervan zweten wat een goed gevoel is.

Vaak wordt een lichaam gezien als een machine, die we uit kunnen putten en gebruiken. Dus eigenlijk kun je dansen zien als een soort verzet tegen de maatschappij. Dansen vertegenwoordigt geen marktwaarde en je produceert ook niets. Je gebruikt je lichaam voor elegantie, maakt bewegingen en een soort kunst. Wil je even tot rust komen, kun je ook een gokje wagen bij een casino zonder cruks op ZonderCruks.net.

Van middernacht tot vroeg in de morgen

Vaak begint het pas middernacht gezellig te worden tijdens je avond stappen, zodat je tot vroeg in de ochtend lekker kunt dansen. Bij de meeste beroepen valt dit buiten de werkuren, zodat er een vrij gevoel bij komt kijken. Regels waar men tijdens werkuren aan onderhevig is gelden niet, en ook kan men bepalen waar er over wordt gesproken op de dansvloer. Soms worden er luchtige gesprekken gevoerd, soms wat zwaarder zoals in de ruimte waar je kunt relaxen.

In het uitdrukken van emoties zijn veel mensen ook niet goed meer, tijdens een sessie op de dansvloer lukt dit juist wel. Vandaag de dag zijn er voldoende mogelijkheden om met je emoties om te gaan, toch is de dansvloer geen ideale plaats om dit te kunnen doen. Tijdens het dansen komen er veel emoties vrij, dit kan zowel blijdschap als woede zijn. Dansen wordt niet voor niets echt therapie genoemd, het doet mensen echt goed volgens geleerden.

Voel de energie met andere dansers

Mensen op de dansvloer voelen de energie van de andere mensen en merken dat ze het zelfbesef kwijtraken. Zij zijn niet specifiek iets aan het uiten, maar doen gewoon maar wat. Dansend gaan zij de nacht door, op in een groter geheel van de nacht. Op de dansvloer worden mensen overspoeld door intense sensaties van het licht, de muziek en de energie die je bij andere mensen voelt. Persoonlijke problemen lijken te vervagen op de dansvloer, waar iedereen gelijk aan elkaar is.

Wat je ook doet en welke functie je ook hebt, onder het licht en het ritme op de dansvloer is iedereen gelijk aan elkaar. Dit in tegenstelling tot bedrijven en sportclubs waar een hiërarchie heerst. Men leeft op de dansvloer in harmonie met elkaar, en niet in conflict.

Leer andere mensen en culturen kennen

De dansvloer in een club is de ideale manier om andere mensen of andere culturen te leren kennen. Daar krijg je een heel ander beeld dan het beeld wat je misschien zou krijgen in het dagelijks leven. Als DJ wordt dit het eenvoudigst duidelijk, omdat er dan een overzicht is over de dansvloer. Op deze manier is het ook eenvoudiger om jezelf te verdiepen in andere mensen.

Het is niet vreemd dat mensen een uitweg zoeken uit de maatschappij, tegenwoordig is de werkdruk enorm en moet er overal en altijd worden gepresteerd. Door te dansen en muziek te luisteren, ontsnapt men een paar uur per week aan de dagelijkse bezigheden. Op welke muziek er gedanst wordt maakt niet uit zolang mensen zich er maar goed bij voelen en het therapeutisch werkt. Dans overal en altijd wanneer je kunt is het motto.