Witte veters schoonmaken. Volg deze lifehacks

Witte veters schoonmaken. Volg deze lifehacks

Na een uitstapje naar het bos een ontspannen wandeling in het park of je veters zaten los en slepen over de grond. Je kijkt naar beneden en zie je dat niet alleen je schoenen vies zijn geworden, maar ook je witte schoenveters? Dan is het tijd om ze weer op te ruimen. Snel witte veters schoonmaken? We geven je enkele lifehacks.

Witte schoenveters schoonmaken in de wasmachine, met de hand wassen of met een snelle lifehack

Afhankelijk van hoeveel haast je hebt, kun je verschillende methodes gebruiken. vier methodes, één missie: Hoe maak je je schoenveters schoon!

Je witte schoenveters wassen in de wasmachine

Om je schoenveters gemakkelijk in de wasmachine te wassen, haal je ze eerst uit je schoenen. Doe de veters dan in een wasnet, zodat ze niet in de wasmachine vast komen te zitten, of nog erger, ze beschadigen. Je kunt je veters gewoon wassen met de normale was. Als de wasmachine klaar is met het programma, hang je de (witte) schoenveters op en laat ze drogen. Als de veters droog zijn kun je ze weer in je schoenen rijgen. Deze methode duurt het langst omdat je moet wachten totdat de wasmachine met het programma klaar is en daarna moeten de veters nog drogen. Deze methode is eenvoudig en kost weinig moeite.

Je schoenveters met de hand wassen

Wil je niet afwachten totdat de wasmachine eindelijk klaar is of heb je geen andere was te doen? Dan kun je je schoenveters met de hand wassen. Doe dat met warm water in een plastic bak of in de gootsteen. Voeg dan een scheutje vloeibaar wasmiddel toe. Leg de schoenveters in het water en laat ze een kwartiertje weken. Het meeste vuil zal vanzelf opgelost zijn. Voor de gedeeltes waar veel vuil zit kun je de grove kant van een spons of een afwasborstel gebruiken en de veters schoonvegen. Spoel de veters daarna goed af met water en laat ze drogen.

Je witte veters schoonmaken met bleekmiddel en water

Maak witte veters schoon met een bleekmiddeloplossing, Dit werkt natuurlijk alleen met witte schoenveters en is een redelijk extreme methode. Als je deze methode vaker toepast op je veters, dan zullen de veters na een tijd in kwaliteit afnemen.

Bleekmiddel en water recept:

  • 1 kopje bleekmiddel
  • 1 bak warm water

Haal je witte veters uit je schoenen en leg ze in de bak met water waar je het bleekmiddel aan hebt toegevoegd. Laat de veters ongeveer een uur in de bak liggen en haal ze er daarna uit.

Voordat je de veters weer in je schoenen stopt, spoel je ze af met koud water leg ze in keukenpapier. Laat ze daarna drogen. Als de veters droog zijn, stop je ze weer in je schoenen of sneakers. Het resultaat: oogverblindende schone witte schoenveters!

Snelle lifehack: maak witte veters schoon met een tandenborstel en afwasmiddel.

Je staat al met een been buiten de deur en je merkt dat je schoenveters vies zijn? Dan heb je een snelle methode nodig om je schoenveters schoon te maken! Neem een oude tandenborstel en doe er een beetje afwasmiddel op. Voeg daarna wat lauw water toe. Borstel nu de vieze stukken van je schoenveters. Verwijder eventueel achtergebleven wasmiddel met een vochtige doek en droog af met een droge doek of gebruik een föhn. En klaar is kees! Als je later meer tijd hebt, is het aan te bevelen de veters alsnog goed schoon te maken.

We hopen dat je er nu weer voor kunt zorgen dat je stralende schoenen met super witte veters kunt dragen.