In de lente van uw tuin genieten? Begin nu!

Het probleem van verbouwingen of vernieuwingen is dat er vaak veel tijd in gaat zitten. Als u bijvoorbeeld in de lente het idee krijgt om iets in uw tuin te verbouwen, dan kunt u daar in de lente niet meer van genieten omdat het volledige verbouwproces veel tijd kost! Een vernieuwing in de tuin kan soms maanden/weken duren voordat deze volledig klaar is. Het is daarom altijd raadzaam om op tijd te beginnen met een verbouwing of vernieuwing in uw tuin. Zo is dit project af zodra de zon weer door begint te breken en kunt u vanaf de eerste lentezon genieten van uw voltooide project! De wintermaanden beginnen er weer aan te komen, maar het is nu nog warm genoeg om deze projecten op te pakken. Als u dus nu begint met de projecten waar u eventueel in de lente van zou kunnen genieten, dan bent u ruim voor die tijd klaar. Enkele leuke en vernieuwende toevoegingen aan uw tuin zijn een nieuwe schutting of een nieuwe vlonder!

Nieuwe schutting

Een nieuwe schutting geeft uw tuin als geheel een compleet nieuwe uitstraling. De schutting wordt als omheining van de tuin gebruikt en is daarom van grote invloed op de gehele uitstraling van de tuin. Het aanleggen van een nieuwe schutting en het verwijderen van de oude kan zeker enkele dagen in beslag nemen. Daarnaast gaat er in het beslisproces vaak ook meer tijd zitten dan van tevoren gepland. Doordat er tegenwoordig veel opties zijn qua materiaal en kleur van de schutting is het ook raadzaam om veel tijd in te plannen voor het beslisproces!

Vlonder

Het aanleggen van een vlonder kan op diverse locaties in uw tuin. Als u bijvoorbeeld een tuinhuis wilt bouwen is het raadzaam om hieronder vlonderplanken te plaatsen om het tuinhuis zo een stabiele ondergrond te geven. Daarnaast kunt u de vlonder plaatsen aan het water als soort verbinding tussen uw tuin en het water wat langs of in uw tuin stroomt. De vlonder dient goed en stabiel gebouwd te worden omdat hier vaak overheen gelopen wordt. Kies dan ook voor een stevige vlonder van goed materiaal!