Sportwedden tijdens EK voetbal

Iedereen zit weer op het puntje van zijn stoel de komende weken tijdens het EK voetbal. Met het lekkere zomerweer en de dalende coronacijfers is het een ideaal moment om bij elkaar te komen voor een potje voetbal. Wellicht organiseer je een BBQ met vrienden of kijk je liever alleen. Hoe je het EK 2020 ook kijkt, het wordt sowieso een gezellig boel.

Live wedden via apps

Om het EK extra spannend te maken vindt menig Nederlander het leuk om te wedden op voetbalwedstrijden. Dankzij de vooruitgang in technologie is het tegenwoordig heel eenvoudig om weddenschappen af te sluiten. Online bookmakers zoals betFIRST voetbalwedden hebben zelfs een mobiele app waarmee je kunt wedden. De app is zowel te downloaden voor Apple als Android apparaten. Daarbij beschikt de app over live match tracker en push notificaties zodat je geen belangrijke gebeurtenissen mist. Een ander voordeel is de nieuwe functie waarbij je elke ploeg en competitie als favoriet kunt toevoegen. Hierdoor is de app niet alleen overzichtelijker maar zijn de resultaten gemakkelijker te volgen. Bovendien zijn de apps ideaal voor het live wedden op wedstrijden. Zo kun je tijdens de wedstrijd vanaf de bank nog je laatste bets inzetten.

Ruime keuze aan wedmogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden om op in te zetten tijdens het EK 2020. Je kunt er voor kiezen om een weddenschap af te sluiten op de uiteindelijke winnaar van het EK of de winnaar per ronde. Een andere manier van wedden is om het aantal EK gele en rode kaarten te raden en hierop in te zetten. Er zijn aardig wat weddenschappen waarbij gokkers voorspellen wat het correct aantal gele en rode kaarten die tijdens het gehele toernooi worden uitgedeeld. Of wat dacht je van inzetten op de topscorer van dit EK? Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos dus het is zeker handig om eens een kijkje te nemen voordat je jouw eerste weddenschap afsluit. Voor extra uitdagingen kun je samen met je vrienden sportwedden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld online een poule aan te maken waar iedereen zijn verwachtingen van het EK invult.

Tijdlijn van het EK2020

Voordat je begint is het handig om te weten tot wanneer je op wedstrijden kunt wedden. Hier volgt de tijdlijn van het EK2020 in grote lijnen. De groepsfase loopt van 12 tot en met 24 juni. Tijdens deze periode spelen de groepen A tot en met F elk 3 wedstrijden. Uiteindelijk gaan de twee teams met de meeste punten door naar de volgende ronde. De ronde die volgt is de achtste finale, deze periode loopt van 27 tot 30 juni. Vervolgens is het tijd voor de kwartfinale waarin de acht overgebleven ploegen het tegen elkaar opnemen. De kwartfinale vindt plaats op 3 & 4 juli. Hierna volgt natuurlijk de halve finale tussen de laatste vier teams op 7 & 8 juli. Ten slotte vindt de finale plaats op 12 juli, de laatste dag waarop je kunt sportwedden voor het EK.

Tips bij het plaatsen van bets

Wacht vooral niet te lang met het sluiten van je weddenschappen. Naarmate de teams in het kampioenschap vorderen, des te lager worden de odds. Neem verder een kijkje bij de verschillende online bookmakers. Het is belangrijk dat het wedkantoor betrouwbaar is zodat je er veilig kunt inzetten. De betrouwbaarheid kun je afleiden van een aantal zaken. Bekijk bijvoorbeeld de verschillende betalingsmogelijkheden en wat de voorwaarden zijn van uitbetalen. Als je voor live wedden gaat is het handig als de bookmaker een mobiele app aanbiedt die wordt ondersteund door jouw mobiele telefoon. Het spreekt waarschijnlijk voor zich maar ook het wedaanbod en de odds kunnen doorslaggevend zijn. Gelukkig zijn er voldoende grote bookmakers waar je veilig weddenschappen kunt sluiten en voldoende opties hebt.