De benodigdheden voor het perfecte tuinfeest

Helaas heeft Nederland niet het hele jaar door mooi en zonnig weer – sterker nog: de meeste Nederlanders zijn al gewend aan een flinke regenbui. Als het aan ons ligt kunnen we niet wachten op de zomer, om ook weer een tuinfeest of gezellige barbecue te organiseren. Kun je hier ook niet op wachten, dan zijn dit de belangrijkste zaken waar je aan moet denken wanneer je dit gaat organiseren:

Droog blijven

We noemden het al even, maar helaas moet je er rekening mee houden dat er altijd een onverwachte regenbui op kan treden. Het is daarom slim om goed voorbereid te zijn op het meest erge (en natte) scenario, door gebruik te maken van partytenten. Zo kan je feest in ieder geval in het water vallen, zelfs wanneer het weer niet mee zit.

Gezellige verlichting

’s Avonds koelt het niet alleen af, maar wordt het ook donker. Je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand zich in het donker verstapt en vervolgens struikelt. Daarom is gezellige verlichting een goed idee om toe te passen. Daarnaast kan gezellige verlichting, zoals de warmte van een knisperend haardvuur, ook veel sfeer brengen in een groep. Kies dus bijvoorbeeld voor een vuurkorf, tuinkaarsen of lampjes die waterdicht zijn.

Tuinpaviljoen

Wil je het écht goed aanpakken, dan zou je in plaats van een partytent ook kunnen kiezen voor een tuinpaviljoen. Een tuinpaviljoen biedt een chique en luxe uitstraling en is ook nog eens duurzaam. Wanneer je het tuinpaviljoen gedeeltelijk afsluit blijven jij en je mede-feestgangers niet alleen droog, maar creëren jullie ook je eigen gezellige binnenruimte.

Cocktails

Hoewel we allemaal wel kunnen genieten van een lekkere cocktail, zijn die drankjes soms best moeilijk te maken. Of in ieder geval – het maken ervan neemt veel tijd in de slag. Dit valt ineens reuze mee wanneer je cocktails gelijk voor veel mensen maakt, bijvoorbeeld door ze te maken in een groot waterkaraf met een aparte tap. Zo kan iedereen genieten van lekkere cocktails, terwijl zen iet weten dat jij ze binnen een minuutje in elkaar hebt gezet. Wist je dat er ook bizar lekkere alcoholvrije cocktails bestaan, die mocktails genoemd worden?