De leukste creatieve activiteiten voor jouw vriendengroep

Hoewel dit wel vaak wordt gedacht, is knutselen helemaal niet alleen voor kinderen. Als volwassene is het ook heerlijk om creatief bezig te zijn, helemaal als je erg druk bent in het dagelijks leven en je hoofd even leeg wilt maken. En hoewel een avondje uiteten met je vriendengroep ook onwijs gezellig is, is het ook leuk om samen eens creatief bezig te zijn. Je zult zien dat je op deze manier op de beste gesprekken komt!

Schilderen

Eén van de meest ontspannende creatieve activiteiten, is schilderen. Je kunt dit op allerlei verschillende manieren met je vrienden doen. Maak je er gewoon een gezellige schilderavond van, of is het juist een onderlinge competitie? Zowel voor artistieke als minder artistieke mensen is dit een erg leuke activiteit, vooral als je je onder leuk gezelschap bevindt. Sla een aantal canvasdoeken in en zorg dat je voldoende verf en verfkwasten hebt. Wil je een keer wat anders doen dan standaard op een canvas schilderen? Dan is het ook leuk om samen wijnglazen te beschilderen, om achteraf samen een pinot noir uit te drinken. Vergeet natuurlijk niet om lekkere snacks en drankjes op tafel te zetten, zodat je urenlang je creativiteit kan laten vloeien. Misschien ontdek je wel een geheim talent van jezelf!

Koken

Samen koken is ook een onwijs leuke activiteit om samen te doen. Heb je een grote vriendengroep? Stel dan groepjes samen die elk een andere ronde voorbereiden. Het ene groepje regelt het voorgerecht, het andere het hoofdgerecht en de laatste het nagerecht. Schenk een glaasje valpolicella in om ondertussen van te drinken, terwijl je af en toe een toastje met kaas eet. Kies een thema en bereid allemaal een gerecht in dat thema voor. Ga je voor Frans, Italiaans of misschien wel Japans?

Workshop

Zijn jullie van jezelf niet zo creatief, maar wil je wel eens wat anders doen dan normaal? Dan kun je ook kiezen om een workshop te volgen. Er is een heel groot aanbod aan verschillende workshops beschikbaar die je samen met je vriendengroep kunt volgen. Het is een manier om samen nieuwe ervaringen op te doen en je creativiteit te verkennen. Voor iedere interesse is er wel een workshop te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld pottenbakken, maar als je liever schildert, is pottery painting waarschijnlijk geschikter. Of zijn jullie fan van cocktails, en wil je die zelf leren maken? Dan is een cocktailworkshop leuk om samen te volgen. En of je het nu kan of niet, je hebt ongetwijfeld gelachen en plezier gehad!