De belangrijkste uitrusting voor een keeper

Als keeper is het jouw taak om zoveel mogelijk ballen tegen te houden uit het doel. Soms tik je de bal gemakkelijk weg en soms vang je de hardste klappen op als je een duik moet maken. Om jou te beschermen is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. Daarbij is er een verschil in uitrusting tussen veldspelers en keepers. Hieronder staat de belangrijkste uitrusting, die jou kunnen ondersteunen bij het keepen, op een rijtje.

Keeperstenue

Als eerste is een fijn keeperstenue een goede ondersteuning om jou te laten slagen in het doel. Een keeperstenue mag niet dezelfde kleuren hebben als het tenue van je team. Daarbij kan je kiezen of je wil spelen met een lange mouwen tenue of korte mouwen tenue. Het is dus net wat je voorkeur heeft. Een ding is zeker: als je een tenue hebt die lekker zit, speel je het beste.

Keepershandschoenen

Tegenwoordig kan een keeper niet meer zonder zijn keepershandschoenen. Het is een belangrijk onderdeel om je handen en vingers te beschermen voor de ballen die op je afkomen. Elke keeper heeft zijn eigen voorkeuren bij de handschoenen. Er is vaak veel verschil in soort, zoals de ondergrond waarop je keept, de bescherming die de handschoen biedt en de maat. Daarnaast zijn er veel verschillende pasvormen; naar binnen gestikt, naar buiten gestikt, overall foam of een mix van beide.

Scheenbeschermers

Een goede uitrusting voor elke voetballer is wel de scheenbeschermer. De naam zegt het al, de bescherming voor je schenen. Een erg belangrijke uitrusting in deze contactsport. Je voorkomt scheenbeenblessures, want de trappen worden opgevangen door de beschermer. De scheenbeschermers zijn verplicht om te dragen bij het spelen van voetbal. Dat is ook niet verkeerd, want de meeste voetbalschoenen hebben pijnlijk noppen aan de onderkant zitten, dus wat bescherming is wel fijn.

Met goede uitrusting keepen

Het is dus erg belangrijk dat keepers een goede uitrusting dragen. Een keeperstenue wat niet overeenkomt met de kleur van je eigen team en fijn zit, ondersteund de meeste keepers al in het doel. Daarnaast zijn de keepershandschoenen niet meer weg te denken als keeper. Een verschil in maat, soort en de ondergrond waarop je speelt kunnen helpen om de beste handschoen voor jou te kiezen. Als laatste is het van belang dat je goede scheenbeschermers draagt. Deze zijn verplicht en beschermen jou van blessures. Met deze drie belangrijke uitrustingen kan een keeper succesvol de ballen uit zijn doel houden.