5 Vetste Tracks voor een roadtrip

De zomervakantie van 2020 zal er voor velen anders uitzien dan normaal, of dan gepland. Verre vakanties waarvoor je de halve of hele wereld over vliegt zitten er voorlopig niet in, maar dichter bij huis zijn er gelukkig wel mogelijkheden. En binnen Europa zijn er ook veel mooie plekjes te ontdekken, dus wat dacht je van een roadtrip door ons eigen continent? Of zelfs door ons eigen land? Spullen in de auto en gaan! Voeg deze 5 vette tracks toe aan jouw playlist en jouw roadtrip kan beginnen.

Mixen mag!

Voordat we de toppers met je delen, is het wel even tijd om te zeggen dat een roadtrip de ultieme manier is om je muzieksmaak te verbreden. De vele uren die je onderweg doorbrengt, lenen zich er perfect voor om ook eens buiten je geijkte playlistst te kijken. Laat je vooral verrassen door (voor jou) nieuwe muziek, of zoek juist de golden oldies op. Over verrassen gesproken: een roadtrip zit vaak vol verrassingen, van de mooiste muziek tot de meest schitterende natuur of die ene ongelooflijke zonsondergang. Waar je alleen geen zin in hebt, zijn verrassingen mocht het even tegenzitten. Een goede autoverzekering met dekking in het buitenland is daarom geen overbodige luxe!

5. Born to be wild – Steppenwolf

Een track die begint met ‘Get your motor runnin’ – head out on the highway. Lookin’ for adventure – and whatever comes our wayyy’, is natuurlijk een ultieme track voor je roadtrip. Een roadtrip is tenslotte een avontuur waarvan je van tevoren niet precies weet waar je gaat belanden en wat je allemaal gaat beleven, en het mag best een beetje wild worden!

4. Shut up and drive – Rihanna

Als je 24/7 met elkaar optrekt, en dan ook nog eens in de auto, dan zijn er vast momenten dat je elkaar even iets minder leuk vindt. In plaats van ruzie te maken, kun je dan beter je mond houden (shut up) en rijden (drive) en lekker naar de muziek luisteren terwijl je kijkt naar wat er buiten gebeurt. Wedden dat je na een tijdje weer een leeg hoofd hebt en niet meer weet waarom je eigenlijk ruzie zou hebben? Goed advies van Rihanna dus, op een lekkere beat ook nog.

3. I’m Gonna Be (500 Miles) – The Proclaimers

Dit nummer is al ruim 30 jaar oud en dus met recht een klassieker. En wat voor één, deze wordt overal meegezongen. Als je onderweg even het gevoel hebt dat je wel heel lang onderweg bent, bedenk dan dat er iemand is die voor de liefde 500 mijl, of zelfs 1000, zou willen lopen, dan vallen die extra kilometers die je nog te gaan hebt vast mee.

2. Highway to hell – AC/DC

Een stevige rocktrack mag niet ontbreken in je playlist als je op raodtrip gaat. En als je weer eens op een eindeloze weg lijkt te zitten, of knettervast staat in een dikke file, dan kan het zeker voelen alsof je op de Highway to hell zit. Door even lekker mee te bleren komt het dan vanzelf weer goed!

1. RoadTrippin – Red Hot Chilli Peppers

Het hele album Californication voelt als een grote roadtrip, maar de track met als naam RoadTrippin is toch wel het ultieme nummer voor onderweg. Daar hoeven we weinig meer over te zeggen, toch?

Pack your bags and go

Wat houd je nog tegen om te gaan? Even snel je verzekering vergelijken voor de beste keuze, tassen pakken en gaan!