Goedkoopste sim-only nog goedkoper door toenemende vraag

Steeds meer providers proberen de goedkoopste sim only abonnementen aan te bieden. Zo ook door sim only aanbiedingen en speciale sim only deals waar consumenten gebruik van kunnen maken. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite simonlycheck.nl.

Uit onderzoek is gebleken dat je al voor €13 euro onbeperkt belminuten krijgt, onbeperkt kan smsen en 5 GB internet krijgt. Dit soort bundels kosten tot een jaar geleden nog het dubbele. Nu is er de mogelijkheid om bij verschillende providers heel voordelig een sim only abonnement af te sluiten. Daardoor bieden providers steeds meer sim only abonnementen aan met extra data wat gebruikt wordt voor het bellen wat explosief toeneemt. Niemand wil onnodig teveel betalen voor zijn of haar abonnement.

Dataverbruik blijft toenemen

In heel Nederland neemt het smsjes verbruik sterk af en ten opzichte van het toenemende dataverbruik. Hier is een daling geconstateerd van 10%. Dit terwijl dataverbruik elk jaar toeneemt. Wie wil er tegenwoordig niet meer van alles op de hoogte zijn? Daarnaast komen er steeds meer mogelijkheden om sneller te surfen op het web, en ook bellen via het internet stijgt. Wist je dat in vergelijking met het eerste kwartaal in 2019, dat we in heel heel Nederland in het eerste kwartaal van 2020 meer dan 35% data hebben verbruikt? WIFI wordt steeds minder gebruikt, mede doordat mobiele data en onbeperkte internet abonnementen steeds goedkoper worden en daardoor is het kiezen voor de goedkoopste sim only natuurlijk super aantrekkelijk.

Mobiele data steeds goedkoper

Er is vraag naar meer onbeperkte en goedkope sim only abonnementen, dus providers zullen op onderzoek uit moeten gaan. De meeste providers kunnen de hoeveelheden mobiele data in abonnementen verhogen, waardoor omgerekend de prijs omlaag gaat. Providers komen dus eigenlijk steeds met meer goedkopere abonnementen. Dit is maar goed ook, want de vraag naar unlimited data abonnement blijft groeien.

Onbeperkt dataverbruik met een sim only abonnement

Internetten op je smartphone wordt gemakkelijker en meer gebruikt. Maar dat is niet de enige reden waarom mensen steeds meer kiezen voor een onbeperkt abonnement. We streamen steeds meer maar ook de afspeelkwaliteit verbetert zich nog elk jaar, waardoor het hebben van onbeperkt data erg fijn is. En lets be honest? Wie wil er nou niet naar zijn data om te hoeven kijken? Gemiddeld besteden we minstens 2 uur per per dag onze tijd aan de smartphone. Dit aantal zal alleen maar toenemen, en je kan er maar beter op tijd bij zijn om vandaag nog een goedkope sim only af te sluiten.

Voor wie is een goedkoop sim only abonnement aantrekkelijk?

Er worden door meerdere providers goedkope sim only abonnementen aangeboden, echter is het afsluiten van een sim only geheel persoonlijk omdat iedere situatie van een persoon verschillend is. Zo heeft niet iedereen een alles in 1 pakket thuis met supersnel internet. Het mooie aan sim only is dat je het geheel naar eigen wens kan invullen. Meer data nodig? Minder internet? Het kan allemaal. Als je opzoek bent naar de de goedkoopste, kan je het best kijken naar prijsvechters. Deze concurreren onderling voor de best prijs. Alhoewel het geen garantie geeft dat het ook daadwerkelijk de goedkoopste zijn, is het zeker de moeite waard om deze te bekijken.