Wat zijn superfoods?

Goede voeding zorgt ervoor dat je er goed uitziet en je je goed voelt! Maar wanneer eet je nou precies gezond? Het antwoord is simpel: eet gevarieerd, vers en rauwe producten. Voeg regelmatig superfoods toe aan je eten en je bent gezond bezig! Maar wat zijn superfoods precies en waarom zijn ze zo gezond? Dat leggen wij uit in deze blog.

Waarom zijn superfoods goed voor je?

Superfoods bevatten een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen. Denk hierbij aan eiwitten, mineralen, vezels, vitaminen en omega-3-vetzuren. Superfoods zijn een uitstekende aanvulling en passen goed bij een gezonde levensstijl. Naast goede voedingsstoffen bevatten ze ook veel antioxidanten.  Door het eten van superfoods wordt je libido verhoogd, worden hart- en vaatziekte voorkomen, helpt het met afvallen of depressies en huidveroudering voorkomen of verminderen.

Welke producten vallen onder superfoods?

Er zijn tegenwoordig veel producten die onder superfoods vallen. Hieronder zijn de meest bekende superfoods onder elkaar opgesomd. Hierdoor geven we je hopelijk een beter beeld wat superfoods zijn en welke voedigsstoffen ze bevatten!

– Cacao: een erg bekende superfood is rauwe cacao. Het is een bron van magnesium en bevat veel ijzer en flavonoïden (antioxidanten). Hierdoor is rauwe cacao erg goed voor je botten, spieren en je hart. Daarnaast geeft het je erg veel energie!

– Amandelen: amandelen is ook een populaire superfood. Naast dat amandelen ontzettend lekker zijn, bevatten ze dus ook veel gezonde voedingsstoffen. Amandelen bevatten veel vezels en het is een bron van vitamine E! Dit heeft positieve effecten op je huid, spieren en zenuwen.

– Chia zaad: chiazaad is de afgelopen jaren een enorm populaire superfood geworden en het wordt veel door smoothies gedaan! Chia zaad bevatten erg veel eiwitten, calcium, kalium en omega-3-vetzuren. Het is dus zeker een goed om deze zaden toe te voegen aan je smoothie of je yoghurt.

– Havermout: dit product bevat veel vezels, vitamine B1, fosfor en magnesium. Het heeft dus een zeer positieve werking en zorgt ervoor dat jij je beter voelt!

– Honing: wist je dat honing ontzettend veel vitaminen, mineralen en enzymen bevat? Het is dus zeker niet erg om af en toe honing door het eten te doen!

– Acai bessen: deze bessen zijn de afgelopen jaren ook enorm populair geworden. Acai bessen zijn echte energieboosters en bevatten veel antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor je hart.

Superfoods kopen

Wil jij superfoods toevoegen aan jouw dagelijkse voeding om zo nog gezonder te leven? Bestel ze dan gemakkelijk en snel online. Wij adviseren om zeker een bezoekje te brengen aan de webshop van Vehgroshop. Zij hebben een ruim assortiment aan superfoods. Naast superfoods verkopen ze ook zoetstoffen en natuurzouten. Het is de ideale webshop om gezonde voedingsstoffen te bestellen!