De leukste interieurtrends

Nu we steeds meer thuis zijn en zelfs thuiswerken, is een prettig huis erg belangrijk. Het moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en werken, maar waar je ook bezoek kunt ontvangen. Kan jouw interieur wel een update gebruiken? Of geef je jouw huis gewoon graag een make over? Je vindt hieronder de leukste interieurtrends van dit moment!

Back to nature

Misschien wel een van onze favoriete trends dit jaar: back to nature. Zoals de naam al doet vermoeden zie je bij deze trend veel natuurlijke invloeden zoals groentinten, aardetinten en grijstinten. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen voor de ultieme nature look. Op het gebied van raamdecoratie kun je bijvoorbeeld voor houten raamdecoratie, linnen gordijnen of verduisteringsgordijnen in een natuurlijke tint gaan.

Statement items en kleuren

Een andere leuke trend is dat je tussen alle neutrale kleuren ook veel interieurs ziet met statement items en kleuren. Verf bijvoorbeeld een grote muur blauw. Of ga voor neutrals met een paarse bank. Vind je het toch een beetje eng om meteen zo’n groot statement piece neer te zetten? Dan kun je er ook voor kiezen om een opvallende kleur in kleinere accessoires terug te laten komen. Is oranje jouw statement kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor kussentjes met oranje accenten, raamdecoratie in een oranjetint en oranje kaarsen.

Donkere interieurs

Aan de andere kant van het spectrum zien we de trend waar juist veel donkere kleuren terugkomen. Zwarte muren en donkere meubels worden gecombineerd met opvallende kleuren om licht terug te brengen. Deze trend is absoluut niet alledaags en is echt bestemd voor de avontuurlijkere types onder ons. Durf jij het aan? Dan krijg je er een warm interieur voor terug met een hotelachtige sfeer, ideaal voor een zwarte keuken.

Aaibaar velvet

De laatste interieurtrend waar wij blij van worden: velvet. Deze zachte stof heeft een luxe uitstraling en komt overal in huis terug. Velvet banken, kussens en eetstoelen kennen we nu wel. Maar wat dacht je van velvet gordijnen of een velvet hoofdbord bij je bed? Combineer velvet met stoere materialen als metaal voor een evenwichtig en stijlvol interieur!