Wat zijn de zomertrends voor in de tuin van 2020?

Terwijl de zon zich steeds meer laat zien en de temperatuur zachter en zachter wordt, kunnen we ons hart alweer ophalen aan de nieuwe tuintrends van 2020. Want door je nu al te oriënteren op wat je wilt met je tuin, zit je er bij de eerste zonnestralen goed bij. Jouw droomtuin vergt tenslotte wat tijd, shopping én handjes uit de mouwen.

Dat je tuin meer is dan alleen een stukje gras met een plastic tuinset, is natuurlijk al jaren duidelijk. Maar wat wil je precies met je tuin? Wat zijn je behoeftes? Waar kom jij tot rust? En hoe creer je jouw droomtuin? Inspiratie is de eerste belangrijke stap voor het creëren van een nieuwe vibe in jouw tuin. Door duidelijk te hebben wat je mooi vindt – en wat niet – kun je jouw droomtuin afbakenen. Maak bijvoorbeeld een moodboad op Pinsterest of laat je inspireren door Kees Smit tuinmeubelen of ga op een druilerige zondag aan de slag met magazines, een schaar en plak alles op een groot papier.

Dit zijn de trends van 2020:

  • Beach Vibes
  • Zen Spirit
  • Black & White
  • Indian Sunset
  • Tropical Paradise
  • Natural Elements

We zullen er een paar uitlichten hieronder.

The sky is the limit

Bij het creëren van jouw droomtuin hoef je niet alleen maar rekening te houden met wat mogelijk is in jouw tuin. Denk groots en plak alles op jou wat je een goed gevoel geeft. Geef je in dit stadium geen grenzen. Veel meubelstukken, lampen en accessoires kun je ook kwijt in de tuin. Want een tuin is vandaag de dag de verlening van je woonkamer.

Wat is vandaag de dag hip? Trendwatchers kijken natuurlijk al maanden voordat de zomer begint naar de do’s and don’ts van dit jaar. In 2020 zien we een aantal trends terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan beach vibes. Ook dit jaar is het weer ontzettend hip om van je tuin een beach club te maken. Dit creëer je door een heerlijke loungeset neer te zetten. Veel planten in verschillende rieten manden of potten. Zorg voor wat azuurblauwe accenten in bijvoorbeeld de kussens, de kaarsenhouders of schaf een mooi Spaans servies aan. Ook leuk om je favoriete vakantieplek terug te laten komen in de tuin. Gek op Bali, Zandvoort of Ibiza? Je kunt altijd mooie souvenirs meenemen om jouw tuin een persoonlijke touch te geven.

Nature & Sunset

Natuurlijke elementen in je tuin geven deze plek een ontspannen en rustgevend karakter. Je kunt de kleuren die je in je woning gebruikt terug laten komen in je tuin. Kleuren die je goed kunt gebruiken zijn: aardetinten, terracotta, grijstinten en pastelkleuren. Je kunt kiezen voor veel verschillende soorten grassoorten in meerdere kleuren. Ze zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, ze brengen ook lang kleur aan je tuin. Nog een leuke tip voor moestuin liefhebbers: je kunt volgens de zaaikalender al beginnen in je moestuin. Verder kun je in je tuin een heerlijke loungeset plaatsen of kies voor een lange hardhouten tafel voor heerlijke etentjes met vrienden. Gek op water? Creëer een ontspannen geluid en plaats een vijver met een klein kabbelend fonteintje. Dat is ook nog eens goed voor de flora en fauna van je tuin. Als dat geen natuurlijke plek wordt!