Zo bepaal je de stijl van jouw woonkamer!

Heb jij moeite met het kiezen van een stijl voor in jouw woonkamer? Maak je geen zorgen, want in deze blog helpen wij je met het maken van een begin hiervan. We bespreken namelijk een aantal items die zorgen voor een huiselijke sfeer in jouw woonkamer. Op basis van deze items, kan je vervolgens jouw eigen stijl aanhouden en de inrichting van jouw woonkamer volledig afronden. Zo besparen wij jou een hoop tijd, energie en stress!

Kies de juiste verlichting

Zorg dat je elkaar kan blijven zien, en voorzie jouw woonkamer van een selectie aan stijlvolle lampen. Wil jij het aantal lampen beperkt houden of wil je juist een brede selectie aan lampen? Dit zijn vragen die je jezelf kan stellen bij het vormen van een stijl voor in jouw woonkamer. Met een kleine selectie aan lampen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een moderne en abstracte stijl. Vervolgens kan je onderzoeken of wat voor materiaal lampen je wilt en welke lichttint je wil. Op basis van deze vragen maak je een eerste stap in de keuze voor een stijl.

Verduistering

Van het creëren van licht vervolgen deze blog naar het creëren van duisternis. Hiermee bedoelen we natuurlijk de keuze voor gordijnen. Kies jij voor de sierlijke look van gordijnen of wil jij een praktischere optie? Praktischere opties kunnen bijvoorbeeld rolgordijnen en jaloezieën zijn. Deze zijn namelijk makkelijker in het bepalen van lichtinval en inkijk vanaf buiten. Daarnaast heb je meer werk aan vieze gordijnen, dan aan vieze rolgordijnen of jaloezieën. Ook deze keuze bepaalt de richting van jouw stijl. Met de keuze voor aluminium jaloezieën kies je bijvoorbeeld ook voor een moderne look.

Kasten en dressoirs

Voor de opberging van spullen, heb je natuurlijk kasten en/of dressoirs nodig. Door de grootte ervan, zijn deze meubels niet te missen. Daarom zijn ze ook een belangrijk onderdeel van de stijl die je aanhoudt. Het materiaal kast of dressoir dat je hebt, zegt veel over de stijl inrichting dat jouw woonkamer heeft. Onderzoek dus zelf wat voor materiaal jouw voorkeur heeft bij het vormen van een stijl.