De juiste indruk maken met visitekaartjes

Visitekaartjes zijn onmisbaar in de zakenwereld, dat staat buiten kijf. Ze geven je de mogelijkheid om een goede indruk te maken op potentiële klanten en zakenpartners. Maar hoe maak je nu de juiste indruk met je visitekaartje? In deze blog leggen we het je uit.

Het nut van een visitekaartje

Visitekaartjes zijn belangrijker dan je denkt. De kracht van het kleine kaartje wordt dan ook nog regelmatig onderschat. Visitekaartjes zijn nog altijd onmisbaar tijdens het netwerken. Ze geven de mogelijkheid een goede indruk te vormen van een persoon en/of bedrijf. Deze indruk maak je maar één keer. Je snapt het al, het is daarom heel belangrijk dat je goed nadenkt over je visitekaartje en wat je met jouw visitekaartje uit wilt stralen.

Zo maak je indruk met visitekaartjes

Eén van de belangrijkste aandachtspunten is dat je visitekaartje er aantrekkelijk uitziet voor potentiële klanten en zakenpartner. Voor het perfecte visitekaartje houd je rekening met onderstaande punten:

Tip 1: zorg voor herkenbaarheid

Jouw visitekaartje moet een herkenbaar kaartje zijn. Creëer daarom één huisstijl. Deze huisstijl zorgt ervoor dat al je communicatieve uitingen een geheel zijn en precies dat zorgt voor herkenbaarheid. Denk hierbij aan kleurgebruik, lettertypes, maar ook je tone of voice. De belangrijkste elementen die niet op je visitekaartje mogen ontbreken zijn een logo en een eventuele slogan.

Tip 2: maak contact leggen zo gemakkelijk mogelijk

Het moet duidelijk zijn hoe men contact met je kan leggen. Heb je een website? Dan vermeld je deze altijd op je visitekaartje. Wil je het voor je potentiële klant of zakenpartner nog makkelijker maken je website te bezoeken? Vermeld dan een QR-code op je visitekaartje.

Tip 3: zorg ervoor dat je kaartje opvalt

Zorg ervoor dat je visitekaartje opvalt. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Kies bijvoorbeeld voor visitekaartjes drukken op een uniek papiersoort, visitekaartjes met een van standaard afwijkend formaat, visitekaartjes in een unieke vorm gesneden of bijvoorbeeld voor visitekaartjes met foliedruk. Een origineel visitekaartje zorgt gegarandeerd voor een onuitwisbare indruk.

Tip 4: overhandig altijd nette visitekaartjes

Wees er zeker van dat jouw visitekaartjes er netjes uitzien wanneer je deze overhandigd. Je wilt geen visitekaartjes overhandigen met lelijke omgevouwen hoekjes, krasjes of vlekjes. Hiermee maak je een onverzorgde indruk. Wil je zeker zijn van nette kaartjes? Kies dan voor een afwerking met een laminaat. Deze maakt jouw visitekaartjes kras-, water-, en vuilbestendig.

Door rekening te houden met deze tips kun je een goede indruk achterlaten op potentiële zakenpartners en klanten met je visitekaartjes. Succes!