5 Horlogetrends van 2020 voor Heren

Dat een horloge alleen nog maar je de tijd vertelt, is verleden tijd. Een horloge is onderdeel van wie je bent en van wat je wilt uitstralen. En daarom zijn ontwerpers jaar en dag al druk bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van de mooiste horloges. Ben jij benieuwd naar de horlogetrends van 2020? Wij vertellen je in deze blog alles wat je wilt weten over horloges. Lees jij mee?

  1. Kies voor een retro horloge

Steeds meer horloges worden retro. Denk aan een kleiner model, zoals we zagen in de jaren 90. Maar ook modellen uit de jaren ’40, ’50, ‘60’ en ’70 jaren zijn weer hip. Ze stralen vintage uit, maar met de technologie van nu. Zo kunnen sommige retro horloges je precies vertellen wanneer je een nieuw bericht binnen hebt en wanneer je volgende afspraak is. De heren uit de jaren 40 hadden daar nog een eigen assistent voor. Maar jij gebruikt anno 2020 gewoon je horloge voor deze informatie!

  1. Horloge als onderdeel van je outfit

Vrouwen dragen maar al te graag sieraden om hun outfit extra kracht bij te zetten. Maar voor horloges heren? Daarbij geldt: less is more. Alleen dan nú met een prachtig horloge. Hoe sterker je outfit, hoe beter je horloge tot zijn recht komt. Denk aan een mooie urban outfit met witte sneakers en een blinkend horloge. Of een chique pak met een luxe horloge. Het kan en mag allemaal!

  1. Horloge als onderdeel van je sportplanning

Steeds meer horloges hebben een sportfunctie. Ze vertellen je precies hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Hoeveel calorieën je hebt verbruikt en wat je hartslag was. Ideaal voor als je wilt werken aan je gezondheid. Op zoek een goed sporthorloge? Kijk eens bij de lijn van Garmin Fenix. Populaire en hoogwaardige smartwatches.

  1. Horloge met een kleurtje

In 2020 zien we ook steeds horloges met kleur. Zo is kobaltblauw een hippe kleur die je goed kunt matchen met heel veel outfits. Maar ook de kleur zalmroze zien we op de catwalks verschijnen. Zo zijn de wijzerplaten van Montblanc van Heritage Pulsographn ineens roze. Maar ook de Jumbo Extra Flat van Royal Oak oogt roze. Je kunt het combineren met zalmroze in je outfit. Wennen? Wellicht. Maar ontzettend modebewust zal je zijn!

Ook zien we dus meer horloges met blauwtinten. Mocht je zalmroze nog een stap te ver vinden dan kun je daarmee rustig wennen aan gekleurde horloges.

  1. Horloges met goud

Gouden horloges, van de duurste merken, werden vroeger vooral gezien als asociaal of maffia-achtig. Maar dat is ver verleden tijd. Je kunt nu ook gouden sieraden dragen als je niets op je kerfstok hebt. Het is staat vooral glorieus en chique. En daarmee lijken we afscheid te nemen van horloges die een stuk robuuster zijn, zoals gemaakt van hout.

Wie denkt dat je een horloge dus vandaag de dag niet meer nodig hebt, komt van een koude kermis thuis. Een horloge draag je niet meer omdat je wilt weten hoe laat het is. Het is jouw modeaccessoire, jouw persoonlijke assistent én je sportmaatje.