Beste VPN’s van 2020

Je hebt er misschien weleens van gehoord: je beschermt je computer met een VPN. Maar wat is het nu precies en waarom is het zo belangrijk om er eentje op je computer te hebben. En werkt het alleen op een computer of ook op een smartphone en tablet? In deze blog vertellen we jou alles over VPN’s. Lees je mee?

Allereerst is het goed om te vertellen waar VPN voor staat. VPN is een afkorting voor Virtual Private Netwerk. Dit houdt in dat je surft op een virtueel privénetwerk. Hierdoor loop je niet het risico dat mensen mee kijken die dat eigenlijk niet mogen doen. Maar er zitten meer voordelen aan. Probeer jij op vakantie bijvoorbeeld iets terug te kijken? Dan kan het soms zijn dat het niet mogelijk omdat je juist in een ander land bevindt. Ook hier kan een VPN bij helpen. Hoe dan?

Eigenlijk is een VPN heel simpel. Het verbindt bijvoorbeeld je telefoon, tablet of computer met een server op afstand. Dit gaat door middel van het internet. Maar hierdoor kun je dus net doen alsof je bijvoorbeeld in Nederland op de server zit. Daarnaast is dit netwerk ook versleuteld. Dit houdt in dat jouw informatie, ook wel data genoemd, onleesbaar is. Hierdoor kunnen andere jouw data niet meer lezen. Dat is dus een stuk veiliger.

Dit zijn de voordelen op een rijtje:

  1. Je bent beschermd tegen datalekken als je op onbetrouwbare WiFi-hotspots zot.
  2. Je kunt meer anoniem internetten.
  3. Je kunt nu media streamen waarvoor je in een bepaald gebied moet zitten, zoals BBC, NPO en zelfs in sommige landen Netflix.

Oké, een VPN is dus handig om op je computer te installeren. Maar welke moet je dan hebben? We zitten er 5 voor jou op een rijtje.

  1. NordVPN
  2. PureVPN
  3. ExpressVPN
  4. CyberGhost
  5. Private Internet Access

NordVPN

Je kunt uit maar liefst 5000+ servers kiezen. En je kunt het heel flexibel inzetten. Maar er zijn nog veel meer voordelen. Zo is het bedrijf gebaseerd in het zeer veilige en privacy-paradijs Panama. Dus daar weten ze wel hoe ze met privacy om moeten gaan. Daarnaast is het heel gebruiksvriendelijk. Het is niet de allersnelste VPN-dienst en een los maandabonnement is wat duurder dan de gemiddelde.

PureVPN

PureVPN wordt gezien als een snelle en betrouwbare VPN. Zeker als je het belangrijk vindt dat je snel kan streamen, browsen en delen van bestanden. Ook privacy en beveiliging hebben ze hoog staan. Zo krijg je meer toegang tot wereldwijde content.

ExpressVPN

Wil je een razendsnelle verbinding? Dan is ExpressVPN iets voor jou. Deze is gebaseerd in de Britse Maagdeneilanden. Ook een veilige plek. Er zijn maar liefst 3000 servers verdeeld over 94 landen. En er zijn heel veel veiligheidsmaatregelen. Ze gebruiken virtuele servers en daar is niet iedereen over te spreken. Ook is het goedkoopste abonnement nog relatief duur.

CyberGhost

Wil jij het Amerikaanse Netflix-aanbod bekijken? Dan kies je voor CyberGhost. Het bedrijf komt uit Roemenië, maar is zeer veilig. Er zijn daarnaast ook veel extra’s en je kunt gemakkelijk filteren. Ze hebben meer dan 6000 servers in 89 landen. Het is zeker voordelig als je kiest voor een langdurig abonnement. En er zijn dus veel extra functies. Kies je voor een losse maan dan is het vrij prijzig. En sommige downloadsnelheden zijn wat traag.

Private Internet Access

Ook Private Internet Access heeft snelle up- en downloadsnelheden. Daarnaast is hij wat vriendelijker geprijsd dan andere. Ook zijn er aanpasbare encryptieniveau’s. Het bedrijf zit in de VS, dit wordt gezien als een nadeel. Er zijn verder nog geen officiële cliënts voor bijvoorbeeld smart TV’s.