Dit zijn de juiste tegels voor jouw badkamer

Je wil nieuwe badkamertegels, maar welke kies je? Welke passen in jouw nieuwe badkamer? Wij zochten het voor je uit en geven je de bruikbare tips!

Er zijn veel trends onder de badkamertegels. Zo is er een opkomende trend met het kiezen van opvallende designs. Maar ook het tegelen van losse opvallende tegels op bepaalde random plekken. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer ruimte krijgt in de badkamer. De woestijnachtige tinten, mat, goud en koper zijn weer helemaal van deze tijd. Maar dan moet het ook allemaal zo simplistisch mogelijk. Strakke lijnen en het liefst een zo natuurlijk mogelijke look! Je hoort het al, voor jouw goede badkamer heb je echt een beetje hulp nodig.

Vloertegels in jouw badkamer

Laten we beginnen bij de vloertegels. Want dit is toch het meest gebruikelijke wanneer je badkamers gaat realiseren. De meeste badkamers hebben tegenwoordig vloerverwarming, en dat kan heel goed met tegels.

Kleine badkamer:

Kies bij een kleine badkamer niet voor te grote vierkante tegels. Kies liever voor langwerpige tegels hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter. Kies ook niet voor te veel kleuren en motieven. Maar maak er een moderne badkamer van, dit doe je door simpele tegels te kiezen.

Grote badkamer

Heb jij een grote badkamer? Dan mag je best grotere tegels leggen. Kies er dan voor om mooie hoekjes te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door gedeeltes wel met motieven te betegelen, en een andere hoek weer niet. Hierdoor krijg je echt een duidelijke verdeling.

Wandtegels in jouw badkamer

Sommige dingen nemen we expres nooit in een badkamer. Denk aan te veel hout en/of behang. Wanneer dit te vochtig wordt, dan ben je namelijk de pineut en moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Bij een badkamer kies je dus veel eerder voor krasbestendige tegels. Wandtegels kan je ook makkelijker afnemen dan hout en het vocht druipt er makkelijker vanaf. Wil je het helemaal afmaken? Zorg er dan voor dat je sierstrips en sierplinten legt in de randen.

Voordelen van tegels in de badkamer

De grootste reden voor het leggen van tegels in de badkamer is toch wel dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Zo neem je ze na een douchebeurt gemakkelijk af. Maar ook wanneer je er een hogedrukreiniger opzet zal je niets beschadigen. Hierdoor kunnen tegels makkelijk 25 jaar mee! Bij tegels heb je ook enorm veel keuze in soorten en maten. Maar ook in verschillende kleuren en het reliëf van een tegel kan je kiezen. Je kan tegels altijd combineren met elkaar en ook kan je ze met vloerverwarming leggen.

Nadelen van tegels in de badkamer

Er zijn ook wel een aantal nadelen te bedenken voor het leggen van tegels in de badkamer. Wanneer je bijvoorbeeld geen vloerverwarming hebt kunnen tegels koud aanvoelen. Dan wordt er dus vaak gebruik gemaakt van een extra kleedje op de vloer. Ook kan het zijn dat er in de voegen cementsluier ontstaat. Regelmatig reinigen is dus zeker aan te raden. Er zijn ook alternatieven voor tegels in de badkamer.