Een teakhouten eettafel: mooi, robuust en duurzaam

De eettafel is vaak hét centrum van je woning. Hier start je ’s ochtends je dag en kom je ’s avonds samen. Een belangrijk meubelstuk dus. Daarnaast wil je natuurlijk dat je eettafel goed bij de rest van je interieur en keuken past. Hou je van een industriële, landelijke of natuurlijke woonstijl? Ga dan voor een teakhouten eettafel!

Eettafels van teakhout zijn erg veelzijdig en passen bij uiteenlopende woonstijlen. Daarnaast zitten er nog een paar aantrekkelijke voordelen aan deze robuuste tafels. In dit blog lees je alles wat je moet weten over teakhouten eettafels: stijl, onderhoud en meer!

Iedere woonstijl vraagt om een andere eettafel

Het liefst wil je met je interieur een mooi geheel maken, hoe eclectisch dit ook mag zijn. Om dit te doen moet je de juiste meubels bij elkaar zoeken. Welke bank past bij welke salontafel? Welke eetkamerstoelen staan goed bij je eettafel? Je hebt eindeloos veel opties. Een woonstijl kan je in deze gevallen richting geven. Er zijn nu eenmaal bepaalde meubels die beter bij jouw woonstijl passen en daarmee waarschijnlijk ook bij jou in de smaak vallen. Dit is een mooie basis om de juiste eettafel te kiezen.

Het mooie van teakhouten eettafels is dat ze in diverse uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar zijn. Robuuste tafelbladen met stalen poten passen bijvoorbeeld erg goed in een industriële woonstijl. Tafels met een mooi afgewerkt blad en klassieke poten passen daarentegen weer perfect in een landelijk interieur.

Een duurzame eettafel

Teakhout staat bekend om z’n duurzame karakter. Het hout is bijzonder sterk maar laat zich toch goed bewerken tot mooie meubels. Dit maakt een eettafel van teakhout een investering voor de lange termijn. De tafel kan namelijk jaren mee!

De vakmensen van teakhoutspecialist Teakea snappen als geen ander dat duurzaamheid hoog op de agenda staat tegenwoordig. Daarom is het overgrote deel van hun producten ook gemaakt van 100% gerecycled teakhout. Van eettafels en kasten tot tuinmeubelen – met teakhout ben je verzekerd van een lange levensduur van je meubels.

Teakhouten eettafel op maat

Ben je op zoek naar een eettafel van teakhout? In de collectie van Teakea vind je de mooiste teakhouten eettafels in diverse stijlen, vormen en afwerkingen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je eettafel op maat te laten maken. De vakmensen van Teakea maken jouw eettafel volledig naar wens! Op die manier weet je zeker dat de tafel in je interieur past en precies de afmeting heeft die jij wil. Een uniek meubelstuk speciaal voor jou gemaakt!