Welke vegan proteïne poeder heeft jouw voorkeur?

Als je veel te vinden bent in de sportschool mag een proteïne poeder natuurlijk niet ontbreken. Een eiwit shake en sporten gaat namelijk perfect samen. Eiwitten helpen namelijk met het opbouwen van de spieren, je krijgt er meer energie door en het verbeterd jouw immuumsysteem. En dit zijn dan ook alle voordelen die je nodig hebt tijdens het sporten. Daarnaast is het ook nog een gemakkelijke manier om alle eiwitten binnen te krijgen! Maar je hebt keuze uit verschillende proteïne poeders, denk aan dierlijke proteïne poeder en vegan proteïne poeder. Wil je meer weten over het verschil? Lees deze blog dan snel verder!

Dit zijn de ingrediënten

Eiwitpoeder wordt meestal gemaakt met drie belangrijke ingrediënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. De hoeveelheid van deze ingrediënten hangt af van waar je het voor gebruikt, maar de meest voorkomende soorten eiwitpoeder bevatten wei-eiwitconcentraat, caseïne-eiwit en soja-eiwit isolaat. Elk van deze bevat verschillende voedingsstoffen die kunnen helpen bij het opbouwen van spieren. Caseïne- en wei-eiwitconcentraat bevatten doorgaans meer calorieën en minder calorieën dan soja-eiwit isolaat. De calorieën die je nodig hebt, zullen dan ook verschillen per sport.

De poeder zonder dierlijke ingrediënten

Als je liever geen dierlijke producten wilt eten, maar wel de eiwtten nodig hebt om te sporten. Dan is er gelukkig vegan proteïne poeder. Deze poeder is soortgelijk aan de dierlijke variant, het heeft andere ingrediënten. De vegan variant is gemaakt van biologische prouducten. Hierdoor wordt het een stuk gezonder en millieuvriendelijker. Maar nu vraag jij je vast af, waar worden deze poeders nou eigenlijk van gemaakt? Nou ze worden onder anderen gemaakt van bruine rijst. De rijst gaat een proces door voor dat deze gebruikt wordt, eerst wordt de rijst namelijk ontkiemd en gefermenteerd. Als dat is gebeurd kan er uiteindelijk poeder gemaakt worden. Nu klinkt het gek dat daar veel eiwitten ui gehaald worden, maar het kan dus echt! Deze vegan variant doet dezelfde wonderen als de dierlijke variant.

Meer weten over SuperFoodies?

Wil je meer informatie over vegan proteïne poeders? Neem dan eens een kijkje op de website van SuperFoodies! Hier staan alle poeders op met uitleg en al. Op deze manier weet jij wat je koopt en wat je er aan hebt!