Dit zijn de beste Android smartphones onder de €500

Als je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone, kom je er al snel achter dat er nogal wat aanbod is om uit te kiezen. Telefoonfabrikanten lanceren met enige regelmaat weer een nieuwe smartphone. Waar Apple één keer per jaar een nieuw vlaggenschip uitbrengt, kiest Samsung ervoor om gedurende het jaar nieuwe toestellen te lanceren. Misschien verklaart dat ook wel waarom de Koreaanse fabrikant de strijd wint op het gebied van aantal verkochte smartphones per jaar. Kies je voor een Samsung uit de Galaxy S, Note, A of J serie? In dit artikel tippen wij de beste allround Android smartphones onder de €500. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder om daar achter te komen.

De grootste voordelen van een Android smartphone

Of je nu kamp Apple of kamp Samsung bent, het is een feit dat een Android toestel draait op Google. Hierdoor heb je aanzienlijk meer keuze om een toestel te vinden dat aansluit aan jouw eisenpakket. In de Play Store zijn daarnaast veel meer apps en games beschikbaar dan in de Apple Store. Ook heb je meer keuze om het design van het beginscherm te wijzigen naar jouw smaak. En hadden we al verteld dat je niet vastzit aan een standaard opslagruimte? Met behulp van een microSD kaartje kun je in een handomdraai het geheugen van jouw Android smartphone vergroten. Natuurlijk staat dit onverlet dat een telefoonhoesje aanschaffen geen overbodige luxe is, maar eigenlijk een absolute must. Je verlengt hiermee de levensduur van je smartphone, geeft het een uniek uiterlijk en beschermt het apparaat tegen krassen, vuil, scheuren en slijtage. What’s not to like?

Onze top 3 Samsung toestellen van 2021

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te kiezen voor een Android toestel, is de volgende vraag natuurlijk: ‘Welke Samsung telefoon past binnen mijn budget en voldoet aan mijn eisenpakket?’. Daarom delen we hieronder de top 3 Samsung toestellen van dit moment van onder de €500.

1. Samsung Galaxy A32 5G – €299

Een goede smartphone voor weinig geld: wie wilt dat nou niet? Als je goed zoekt, kun je voor niet al te veel geld toch iets heel goeds krijgen. Daarom verdient de Samsung Galaxy A32 5G een plekje in onze top 3. Het toestel is nu in de sale verkrijgbaar voor €259 bij Coolblue. Het leuke aan deze budgetvriendelijke smartphone is dat het toestel geschikt is voor het snelle 5G netwerk. Ook de grote 5000 mAh batterij kan ruim anderhalve dag meegaan. Geef jij liever de voorkeur aan een compacte smartphone? Dan lijkt dit toestel niet jouw ideale match vanwege het grote 6,5 inch hd scherm.

2. Samsung Galaxy A72 – €405

De Samsung Galaxy A72 kun je voor een iets duurder prijskaartje bemachtigen, namelijk €405. Maar dat is nog altijd ruim onder de €500, waardoor je genoeg geld overhoudt om te besteden aan één of meerdere Samsung hoesjes van Casimoda. Zeker de moeite waard om even te checken, als je van mening bent dat jouw telefoon een stijlvolle bescherming verdient! Terugkomend op de Galaxy A72. Het is een mooie middenklasser tussen een budgetvriendelijke Galaxy A32 5G en een toptoestel uit de Note- of S-serie. Helaas beschikt dit toestel niet over 5G internetondersteuning, maar dat wordt wel weer een beetje goedgemaakt door de 4 camera’s achter op de smartphone. Je kunt zelfs met de telelens tot 3 keer inzoomen zonder kwaliteitsverlies van je foto’s.

3. Samsung Galaxy A42 – €298

De Samsung Galaxy A42 5G heeft bijna hetzelfde prijskaartje als de Samsung Galaxy A32 5G. Ze hebben een aantal overeenkomsten, zoals de ondersteuning van het razendsnelle 5G-internet en een 5000 mAh batterij, maar er zijn ook weldegelijk een aantal verschillen. Deze smartphone switcht net als de Galaxy A72 een stuk soepeler tussen verschillende apps. Als de standaard opslagcapaciteit van 128GB niet voldoende is, kun je deze gemakkelijk uitbreiden tot wel 1 TB met een microSD kaartje. Voor de prijs hoef je niet te rekenen op de snelheid van een Galaxy S-serie, maar desalniettemin heeft dit toestel een prima processor voor het middensegment.