Een buitensauna in je achtertuin

Heb je meer behoefte aan ontspanning? Maar heb je hier weinig tijd voor? Dan is een sauna perfect. Je hoeft maar even in de sauna te zitten en je voelt de stress van je afglijden. Een sauna in je achtertuin kan er voor zorgen dat je op een manier die weinig tijd in beslag neemt goed voor jezelf zorgt. Wil je meer weten over een buitensauna? Dat kan! wij vertellen het namelijk in deze blog.

Je achtertuin wordt een plek tot ontspanning

Als je genoeg plek in je achtertuin hebt is het heerlijk om een plek te creëren waar jij helemaal kan ontspannen. Niet alleen een buitensauna draagt daar aan bij maar de rest van de omgeving ook. Probeer bijvoorbeeld een hoek te creëren die in jou ogen rust uitstraalt. Denk aan houten vlonders die dezelfde kleur hebben als de sauna, dit creëert rust en een fijne sfeer. Maar de plek is nu nog redelijk kaal, probeer het daarom aan te kleding met planten. Voor een vakantie gevoel kan je voor palmbomen gaan, maar als je hier niet van houdt kunnen andere planten natuurlijk ook! Nu de plek iets meer is aangekleed is het prettig dat je er kan relaxen. In de sauna kan dat natuurlijk. Maar als je uit de sauna is het fijn om bij te komen. Dit kan aan de hand van een hangmat, maar een lounge set kan ook prima. Als je maar lekker zit.

Een buitendouche

Als je uit de sauna komt is het mogelijk dat je het heel erg warm hebt. Dan wil je niets liever dan afkoelen. Geef hier dan ook gehoord aan, want het afkoelen is een van de belangrijkste onderdelen. Als je namelijk niet afkoelt kan je behoorlijk gaan zweten en krijg je hoofdpijn of zelfs benauwdheid. Als je in de ‘sauna sfeer’ wilt blijven is het geweldig om een douche aan te schaffen met een stortemmer. De douche is namelijk helemaal gemaakt van hout en je koelt gelijk af door een plens water die je over jezelf heen gooit.

Welvaere

Wil je graag heerlijk tot rust komen in een buitensauna? Dat kan! neem dan eens een kijkje op de website van Welvaere. Deze partij heeft verschillende buitensauna’s. Er moet er dus wel eentje bij zitten die bij jou in de tuin past!