Populairste bestemmingen voor de komende vakanties

Met de krokusvakantie van 2022 voor de deur en de meivakantie in het vooruitzicht, boeken veel Nederlandse gezinnen een vakantie. Populair hierbij zijn bestemmingen naar de Zuid-Europese zon, verschillende Europese steden en een wintersportvakantie. Reisbureaus merken dat het aantal geboekte vakanties sterk opgelopen is ten opzichte van een jaar geleden. Nederlanders durven het land weer te verlaten om te genieten van al het moois wat andere Europese en niet-Europese landen te bieden hebben. Mede ook doordat deze landen hun coronaregels de afgelopen weken hebben versoepeld. Het maakt dat er weer meer mogelijk is.

Op vakantie naar de zon in het voorjaar

Een zonvakantie in maart boeken betekent veelal, dat men is aangewezen op bestemmingen buiten Europa. Althans, buiten het Europese vasteland. Populaire bestemmingen zijn onder meer Kaapverdië en de Canarische Eilanden. Al vroeg in het jaar is het hier warm genoeg om er lange dagen op het strand te kunnen vertoeven. Iets wat veel Nederlanders de afgelopen jaren hebben gemist. Immers, de Nederlandse zomer viel zeker in 2021 behoorlijk tegen. Het was relatief nat en koud! Niet iedereen heeft gewacht tot de komende krokus- en meivakantie. Ook in de herfst- en kerstvakantie besloten veel gezinnen al op vakantie te gaan naar een zonbestemming.

Andere populaire zonbestemmingen buiten Europa

Naast Kaapverdië en de Canarische Eilanden doen ook Curaçao en Aruba het traditioneel goed bij toeristen. De ontspannen sfeer op de eilanden, het mooie weer en het lekkere eten verleiden jaarlijks duizenden Nederlanders om het vliegtuig te pakken. Doordat de krokusvakantie voor kinderen maar een week duurt, is deze vakantie vaak net te kort voor zo’n verre reis. Het maakt dat men tijdens de krokusvakantie vaak relatief dichtbij Nederland blijft en een langere vlucht uitstelt tot de meivakantie, die twee weken duurt. Kaapverdië en de Canarische Eilanden zijn goed aan te reizen voor een week.

Krokusvakantie ideaal voor citytrip

Ook leent de krokusvakantie zich uitstekend voor een korte stedentrip. Onder meer Madrid, Porto en Athene zijn hierbij populair. Het is er warm genoeg om zonder jas naar buiten te kunnen. Tegelijkertijd is het niet zo warm, dat je dagelijks bezweet terugkeert bij je appartement of hotel.

Wintersportvakantie tijdens de krokusvakantie

Zoals ook in de inleiding van dit artikel al genoemd werd, zijn naast de zonvakanties ook de wintersportvakanties in trek dit voorjaar. Onder meer de vakanties naar landen als Oostenrijk en Zwitserland gaan als warme broodjes over de toonbank. Daar komt bij dat ook Frankrijk en Italië in trek zijn bij de wintersporters. Er ligt voldoende sneeuw en het weer is er goed; de basisingrediënten voor een fijne wintersportvakantie! Reisbureaus raden gezinnen aan niet te lang te wachten met het boeken van hun vakanties. Het aantal beschikbare accommodaties voor de krokus- en meivakantie is beperkt.