Wat zijn de populairste coins in de cryptowereld

Dat cryptocurrency inmiddels hot is, weten we allemaal. Maar er zijn er toch echt een paar coins die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Welke coins zijn dat?

Ethereum

Een van de bekendste coins van dit moment is Ethereum. Het leuke van een coin zoals Ethereum is dat je hier nog een hele van kan kopen. Hij is best heel populair, maar nog lang niet zo veel waard als Bitcoin. Dat betekent dat je nog een hele Ethereum coin kan aanschaffen en mochten de prijzen richting de 40.000 euro gaan, dan ben je blij dat jij die ene coin hebt gekocht! Natuurlijk is dat wel een heel positief beeld, maar dromen mag altijd toch?

Cardano

Investeren in cryptocurrency is gewoon heel erg leuk. De dalingen, de stijgingen, de spanning en de winst! Cardano is dus een cryptomunt met een groen karakter. Eigenlijk is het de duurzaamste bekende cryptomunt op de markt. Dus waarom dan niet handelen op een bekroond handelsplatform dat altijd veilig is? Veilig voor jou en goed voor de wereld. Hoe dat zit? Cardano maakt bijvoorbeeld geen gebruik van grote supercomputers die coins minen. Dat kost enorm veel stroom en energie. Dat is dus niet zo groen en Cardano doet dat een stuk beter. De munt om in te investeren als je voor een betere wereld bent.

Shiba Inu

Deze coin is eigenlijk een soort internethit. Vooral op Reddit kan je hier veel informatie over vinden. Het leuke en tevens ook populaire aan deze coin is dat het net zoals DogeCoin helemaal gedragen wordt door mensen op internet. Shiba tot he moon is eenvan de bekendste uitspraken over deze coin en dat betekent dat iedereen die de coin support, hem wil laten knallen naar een hoog bedrag (of zo hoog naar de maan). Hartstikke leuk deze coins, maar echt winst boek je er op dit moment niet mee. Toch, Wie weet waar Reddit deze coin ver een jaar of twee naartoe hyped.

Ripple

Dan is er ook nog Ripple. De munt die het ook net wat anders doet: in plaats van te proberen om het hele bank- en betalingssysteem in een keer te vervangen, willen ze een manier bieden om via een gedecentraliseerd platform betalingen mogelijk te maken. Dat is dus wel wat anders dan de rest van de cryptomunten, die het liefst alle banken zien vallen. Ook een leuke optie dus!

Bitcoin

Alhoewel Bitcoin nog steeds dé cryptomunt is en duidelijk de meeste waarde heeft van alle munten, is hij qua bekendheid gewoon echt de grootste. Daarom kan deze coin ook niet ontbreken uit dit rijtje. Met bijna 45.000 euro aan waarde steekt Bitcoin nog steeds boven kop en schouders uit. Wat Botcoin ok al bereikt heeft, wat nog geen enkele cryptocurrency heeft gedaan, is een officieel betaalmiddel worden. Ja, echt. In El Salvador kan je nu ook alles met Bitcins betalen. Niet iedereen is daar echter zo blij mee. Vooral de bewoners elf, omdat ze bang zijn dat de waarde van hun normale geld daalt, als de Bitcoin ook daalt en dat is af en toe nog wat instabiel. Nog niet een perfecte cryptowereld dus, maar we zijn onderweg.