Tips om op je verzekeringen te besparen

Een gemiddeld huishouden in Nederland geeft ongeveer € 1.000 uit aan vaste lasten per maand. Dat is vrij veel geld. Wanneer je een gezin hebt, is het vaak lastig om precies bij te houden hoeveel je precies uitgeeft aan vaste lasten. Zo heb je diverse vaste lasten waaronder: hypotheek of huur, abonnementen en verzekeringen. Ook de kosten voor verzekeringen kunnen vrij hoog oplopen. Is het mogelijk om op verzekeringen te besparen? Het antwoord op de vraag is jazeker! In dit artikel zullen we je tips geven, zodat jij en jouw gezin kunnen besparen door verzekeringen te vergelijken.

Hoe moet ik besparen op verzekeringen?

Jij wilt natuurlijk niet onnodig veel geld kwijt zijn. Gelukkig kun je met behulp van onze tips enorm besparen op je verzekeringen. Er zijn een aantal manieren waarop je kunt besparen, zodat je meer geld in je eigen portemonnee houdt:

Verzekeringspakketten afsluiten bij je verzekeraar

Je kunt flink besparen op je verzekeringen door pakketten af te sluiten bij één verzekeraar. Veel verzekeraars geven jou de mogelijkheid om meerdere verzekeringen bij hen af te sluiten. Je kunt dan bijvoorbeeld verzekeringen voor inboedel, opstal en rechtsbijstand afsluiten bij 1 verzekeraar. Het nemen van een pakket heeft niet alleen het voordeel dat je bij schade slechts 1 verzekeraar hoeft te contacteren, maar je krijgt bij het nemen van een pakket ook een pakketkorting. Deze kortingen kunnen wel oplopen tot 12%. Je kunt dus enorm veel geld besparen door je verzekeringen te bundelen bij een verzekeraar.

Betaal je premie op jaarlijkse basis

Bij veel verzekeraars is het mogelijk om je premie op jaarlijkse basis te betalen. In ruil voor het in een keer betalen van je premie krijg je een korting van circa 2%. Dit lijkt misschien weinig, maar op jaarbasis kun je met deze korting nog best wat besparen gezien de lage rentestanden. Ben je op zoek naar goedkope verzekeringen? Bezoek dan Verzekering.nl en vergelijk de goedkoopste verzekeringen, zodat je niet onnodig te veel betaalt.

Zorg ervoor dat je niet oververzekerd

Veel mensen in Nederland doen onbewust aan oververzekeren. Dit betekent dat veel mensen een te hoge dekking voor hun verzekering kiezen dan ze nodig hebben. Stel je bijvoorbeeld voor dat je inboedelverzekering een dekking voor je inboedel biedt van € 65.000, terwijl je werkelijke inboedel een waarde heeft van € 30.000, dan is het zonde dat je teveel betaalt voor een dekking die niet bij jouw situatie past. Zorg ervoor dat je een verzekering afsluit, die goed bij jouw persoonlijke situatie past. Via Verzekering.nl bieden wij diverse vergelijkingstools aan, zodat jij een passende verzekering kunt vinden. Je hoeft simpelweg de vergelijker in te vullen. Wij zullen vervolgens aan de hand van jouw gegevens de goedkoopste verzekeringen weergeven die bij jouw situatie passen. Zo betaal je nooit onnodig te veel voor je verzekeringen.

Verzeker jezelf slechts voor kosten die je kunt betalen

De laatste manier waarop je kunt besparen op verzekeringen is door te kijken of je wel meer nodig hebt dan een basis dekking. Veel verzekeraars bieden uitgebreide dekkingen of aanvullende verzekeringen aan. Zoiets afsluiten kan net dat stukje zekerheid extra bieden, maar in bepaalde gevallen kan het zo zijn dat je aan een basis dekking echt genoeg hebt. Als je deze situaties prima zelf kunt dekken, dan is het verstandig om slechts een basis dekking af te sluiten. Anders ben je onnodig veel geld kwijt.

Waar kan ik een verzekering afsluiten?

Een verzekering afsluiten kan gemakkelijk online via diverse online vergelijkers. Één voorbeeld daarvan is verzekering.nl, waar je gemakkelijk en direct de beste verzekeringen kunt vergelijken en afsluiten. Op Verzekering.nl kun je diverse verzekeringen voor onder andere auto, inboedel, motor, opstal en fiets vergelijken en afsluiten. Bekijk wat er mogelijk is voor jou en bespaar geld door de goedkoopste verzekeringen af te sluiten.