5 dingen die je niet moet vergeten op jouw volgende roadtrip!

Heb je binnenkort een super gave roadtrip op de planning staan? Ga dan voorbereid de weg op. Er is niks vervelender dan er onderweg achter komen dat je iets best wel belangrijks vergeten. Daarom zetten we hieronder 5 dingen op een rij die jou gaan redden on the road! 

Een Tolvignet of milieusticker

Als je door verschillende landen in Europa heen reist krijg je hoogstwaarschijnlijk wel te maken met tolwegen of vignetten. Je moet namelijk in het buitenland ook ‘wegenbelasting’ betalen om eroverheen te mogen rijden. Voor landen als Oostenrijk en Zwitserland kun je van tevoren vignetten kopen bij de ANWB. Ook stellen veel Europese landen steeds vaker milieuzones in, hiervoor moet je een milieusticker aanschaffen. Check je route en regel dit vooraf aan je roadtrip, dit kan ook bij de ANWB.

Een koelbox

Onderweg moet je natuurlijk ook genoeg te snacken en te drinken hebben. Omdat je met een roadtrip vaak ook offroad gaat en niet per se naar de meest toeristische plekjes gaat, kan het zomaar eens voorkomen dat je een aantal dagen niet langs een supermarkt komt. Daarom is een koelbox een echte musthave onderweg. Ben je van plan langer in een de onbewoonde wereld te verblijven? Kies dan specifiek voor een compressor koelbox. Deze koelt, vriest en is niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Zo bederft je vlees bijvoorbeeld niet en kun je dus genoeg etenswaar meenemen voor het koken van een paar dagen. Let er trouwens ook op dat je bijvoorbeeld een koelbox kiest met 12V aansluiting zodat deze ook in je auto aan de stroom kan.

Een EHBO kit

Dit spreekt eigenlijk wel voor zich, maar toch even handig om te benoemen. Je verbaast je nog over hoeveel mensen deze vergeten mee te nemen op reis. Zorg in ieder geval voor wat paracetamols, diarreeremmers, pleisters en andere medicatie die je dagelijks in moet nemen. Handig voor mensen die wagenziek zijn, voor kleine pijntjes en bijvoorbeeld rommelige magen door buitenlands eten dat niet helemaal lekker is gevallen.

Een beetje cash geld

Wat contant geld op zak is heel handig onderweg én in het land van bestemming. Het kan zomaar zijn dat je op bepaalde locaties niet kunt pinnen en ze dus alleen contant geld aannemen. Ook handig voor tolwegen! Voorkom dat je met de gebakken peren zit en zorg dat je altijd op meerdere manieren kunt betalen als dit nodig is.

Technische dingen

Gezelligheid onderweg kan ook niet missen in dit rijtje. Zorg ervoor dat je alle technische dingen meeneemt voor het creëren van een leuk sfeertje. Denk hierbij vooral aan muziek, dit kan in de vorm van een telefoon (waar je ook een oplader voor mee moet nemen natuurlijk), een AUX kabel of misschien nog wel ouderwetse cd’s. Powerbanks komen  onderweg ook heel erg goed van pas, dus stop die ook maar een in je tas. Laat de technologie van de navigatie je op de een of andere manier in de steek onderweg? Laat dat de pret niet bederven en stop voordat je gaat voor de zekerheid een ouderwetse papieren landkaart in je rugzak!

Last but not least… Het allerbelangrijkste is (of course) je goede humeur, dit maakt namelijk de sfeer tijdens de reis! Ben jij niet gezellig dan is de reis ook niet gezellig. Blijf vooral altijd kalm, stress ga je namelijk juist uit de weg als je op vakantie gaat. Alles komt altijd goed, je hebt nu alle tijd om leuke dingen te doen dus maak je lekker nergens druk om en enjoy!