Raamdecoratie anno 2022: de huidige trends

Sommige onderdelen in huis lijken onbelangrijk, tot je ze verandert en ziet hoe groot die impact van een bepaald onderdeel kan zijn. Dit is ook het geval voor raamdecoratie. Ook al denken veel mensen dat raamdecoratie vooral een praktische functie moet dienen, is de esthetiek ook heel impactvol in huis. Mede daarom bespreken we in dit artikel de trends anno 2022 op het gebied van raamdecoratie of kozijnen, bijvoorbeeld van https://www.jansmaburdaard.nl/?

Donkere kleuren

Donkere kleuren, zoals zwart, zijn anno 2022 heel geschikt om als raamdecoratie te gebruiken. Donkere kleuren in deuren of kozijnen geven een luxueus en hotel-achtig gevoel. Mensen durven vaak niet te experimenteren met donkere kleuren op hun raamdecoratie, omdat ze bang zijn dat het te veel licht absorbeert en daardoor het hele huis donkerder laat voelen. Toch is dat vaak niet zo: ook al zijn de gordijnen donker van kleur, betekent dat niet dat het huis alsnog licht aan kan voelen en veel licht door de ramen kan komen. Kijk dus eens of je kan experimenteren met donkere kunststof kozijnen Friesland.

white rod pocket curtain on window frame

Rotan

De laatste jaren is rotan of andere vormen van gevlochten materialen steeds populairder geworden om te gebruiken binnenshuis. Een tijd lang was rotan uit de mode, maar inmiddels is het weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt rotan verwerken in accessoires, zoals in de vorm van een mand, maar ook kun je rotan verwerken in raamdecoratie. Is rotan niet helemaal jouw ding, dan zou je ook kunnen kiezen voor bamboe.

Inbetween gordijnen

Misschien weet je bij het horen van de term ‘inbetween gordijnen’ niet direct waar het over gaat. Deze vorm van gordijnen zijn lichtdoorlatend maar bieden wel privacy. Het zijn vaak lichte gordijnen waar je dus wel redelijk doorheen kunt kijken. Ze worden inbetween genoemd omdat ze de brug slaan tussen vitrage en overgordijn. Ze hebben een medium transparantie en laten dus wel wat licht door.

Raamdecoratie combineren

Een andere trend op het gebied van raamdecoratie is door meerdere raamdecoraties met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën van bamboe maar een overgordijn van zacht wit linnen. In 2022 is niets te gek, dus durf zeker te experimenteren. Oók met raamdecoratie.