Waar moet je op letten bij het ontwerpen van een flyer?

Er is een grote kans dat je deze blog leest vanaf het scherm van je telefoon op laptop. Dat is natuurlijk logisch: wij leven immers in het digitale tijdperk. Maar sommige dingen wil je juist niet via een scherm bij de consument terecht laten komen. Fysiek mensen een flyer aangeven zal veel meer bewerkstellingen dan digitaal flyeren. Maar hoe zorg je voor een goede flyer? En waar kan je deze het beste laten drukken? Dat lees je in deze blog!

Bepaal de doelgroep

Het meest belangrijke onderdeel van de flyer is het uiterlijk. Wat het doel van je flyer ook is, een flyer zal nooit worden gelezen wanneer deze niet de aandacht trekt. Voordat je écht begint met de inhoud van de flyer moet je weten wie je precies wilt bereiken. Aan wie is de flyer gericht? Voor een aankondiging van een sportwedstrijd gebruik je een ander soort flyer dan een computercursus voor opa en oma. Door daar vooraf over na te denken is het veel gemakkelijker om het meeste uit je flyer te halen.

Lettertype

Een goede flyer zorgt ervoor dat lezers zonder al te veel moeite de flyer moeten kunnen lezen. Het is belangrijk om daarom te kiezen voor een goed en duidelijk lettertype. Let daarbij ook op de kleur van de achtergrond van je flyer. Een licht lettertype op een witte achtergrond valt veel minder op dan een zwarte tekst op een witte achtergrond.

Afbeelding

Mocht je een afbeelding willen gebruiken in je flyer, dan is het verstandig om een afbeelding te gebruiken met een resolutie van ongeveer 300 DPI (Dots Per Inch). Afbeeldingen met een lagere resolutie plaatsen op een flyer is wel mogelijk, maar je hebt dan kans dat je afbeelding onscherp op je flyer komt te staan. Daarom raden wij je aan om geen afbeeldingen te gebruiken lager dan 150 DPI.

DrukwerkConcurrent

Met de komst van computers en kleurenprinters kan er bijna binnen elk bedrijf tegenwoordig wel een kleurenafdruk gemaakt worden. Maar als het echt mooi moet zijn, op bijzonder materiaal moet zijn of als grote oplagen nodig zijn, dan is het al snel interessanter om het drukken uit te besteden aan een professionele drukkerij zoals DrukwerkConcurrent! Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ze op!