3 mogelijke functies van een overkapping jouw tuin!

Ben jij veel aan het oriënteren over de mogelijkheden die jouw tuin heeft? Je hebt vast verschillende ideeën en plannen, voor verschillende onderdelen in jouw tuin. Een praktische en comfortabele toevoeging kan een overkapping zijn. Een overkapping kan namelijk verschillende handige functies hebben. Voordat de zomer begint, willen wij je op de hoogte brengen van deze mogelijkheden met een overkapping. We behandelen namelijk een aantal bijzondere functies van een overkapping. Lees dus gauw verder en doe inspiratie op voor jouw tuin!

Vrienden ontvangen en relaxen

Je kan een overkapping bouwen, in de vorm van een veranda. Hieronder kan je namelijk relaxen, tijdens zomeravonden, en vrienden ontvangen. Je kan veranda’s op verschillende manier maken. Zo kan je ze groot of klein bouwen, maar ook heel open of juist heel dicht. Zo kan je kiezen voor drie dichte zijdes en één open zijde. Zo behoud je meer warmte onder de veranda. Je kan zelfs kiezen voor uitschuifbare wanden. Zo kan je de openheid aanpassen aan het weer. Er zijn verschillende meubelen, die het gezellig maken onder de veranda. Wij adviseren je om een comfortabele loungeset te plaatsen. Hier passen veel vrienden en familie op, maar het zit ook comfortabel.

Een extra verblijf creëren

Je kan ook een overkapping in de vorm van een blokhut bouwen. Een blokhut kan verschillende functies hebben. Zo kan je er jouw fietsen of andere eigendommen in opslaan. Aan de andere kant kan je het ook aankleden als extra verblijf. Zorg dat je de blokhut isoleert en er een bed in plaatst. Op deze manier heb je een extra verblijf, voor wanneer je vrienden of familie uitnodigt. Je kan er zelfs een hobbyruimte van maken. Zo kan je gemakkelijk een werkbank plaatsen in een blokhut. Daarnaast kan je ervoor kiezen om stroom te plaatsen in de blokhut, zodat je er verschillende apparaten kunt gebruiken. Met een blokhut als overkapping is in ieder geval genoeg mogelijk!

Eigendommen opslaan

Je kan verschillende vormen van overkappingen bouwen, voor het opslaan van eigendommen. Zo kan je dit doen in de vorm van een blokhut, maar ook onder een kapschuur. Een kapschuur is niet helemaal afgesloten, zoals een blokhut. Het werkt echter prima voor de opslag van bijvoorbeeld fietsen. Een veranda is vaak té open om er veilig eigendommen in op te slaan. Jouw eigendommen kun dan te veel last van hevige weersomstandigheden verwachten. Het ligt daarom het meest voor de hand om een blokhut of kapschuur als overkapping te gebruiken.