4 redenen om te letten op ergonomie binnen je bedrijf

Wist je dat er tal van redenen te bedenken zijn waarom jij meer ergonomie wil toepassen binnen jouw onderneming. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat het kan leiden tot minder ziekteverzuim maar ook chronische beroepsziektes zullen worden teruggedrongen. Het heeft vaak te maken met een onjuiste zithouding, maar jij als werkgever kan hier veel in betekenen voor jouw werknemers. Zo begint het al bij goede stoelen. Wij vertellen je meer in dit artikel.

4 redenen voor goede ergonomie binnen je bedrijf

Wil jij dat je werknemers dagelijks met een goed gevoel naar hun werk gaan, lees dan deze 4 tips!

1.    Betere werksfeer

Wist je dat werknemers met een gelukkiger gevoel naar hun werk gaan wanneer ze zich er prettig voelen. Zo kan een goede ergonomische stoel als Swopper daarbij helpen. Geen pijnklachten meer tijdens het werken. Wist je ook dat het geluid in je kantoor hoort bij een beter gevoel. Wanneer de werkruimte een klankkast is verhoogd dat het stressniveau van je werknemers. Zorg dus voor een goede akoestiek om de werksfeer te verbeteren.

2.    Geen ziekteverzuim

Als ondernemer kost het geld wanneer jouw werknemers niet op hun werk verschijnen. Je wil dus voorkomen dat ze ziek worden of chronische pijnklachten krijgen doordat jij verkeerde materialen aanbiedt. Wij geloven dat voorkomen beter is dan genezen. Zorg er dus voor dat iedereen gezond en gelukkig is, en het kost jou uiteindelijk als ondernemer minder geld.

3.    Langer geconcentreerd werken

Ergonomie heeft niet alleen te maken met zithouding, maar ook geluid en licht spelen mee. Zorg jij voor goed licht en de perfecte akoestiek, dan zullen je werknemers langer geconcentreerd aan het werk zijn. Uiteindelijk zal zich dit terugverdienen. Een beetje sfeer op kantoor bevorderd overigens ook een betere concentratie van je werknemers.

4.    Bewustwording voor lange termijn

Jij laat zien dat je als werkgever niet alleen denkt aan jezelf, maar dat je geeft om je werknemers. Zo kan je natuurlijk een ergonomische stoel of een statafel geven, maar wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt heeft het nog geen zin. Je wil dus bewustwording creëren voor de lange termijn. Je wil laten zien dat je betrokken bent als werkgever en iedereen een goede gezondheid wenst.