Heftruck kopen? Deze verschillende heftrucks zijn er

Ben je opzoek naar een nieuwe heftruck? In deze blog geven wij je een aantal verschillen opties. Zo helpen wij je bij het kiezen van de juiste heftruck voor jouw bedrijf.

Voor bepaalde werkzaamheden zal je een heftruck nodig hebben. Zo zie je vaak dat op grote werkplaatsen gebruik wordt gemaakt van een heftruck. Voor een heftruck heb je een apart certificaat nodig. Een heftruck mak je niet zomaar besturen namelijk. Het kan dan ook gevaarlijk zijn wanneer jij een heftruck gaat besturen terwijl je er geen verstand van hebt. Een heftruck is in dat opzicht net een tank. Voorzichtigheid wordt dus gevraagd. Maar wist jij dat er ook verschillende heftrucks zijn? Lees snel verder voor alle verschillende heftrucks.

Verschillende soorten heftrucks:

Wij hebben verschillende heftrucks op een rij gezet. Iedere heftruck heeft zijn eigen voordelen. Goed opletten dus dat jij de juiste heftruck aanschaft:

Stapelaar

Dit is een kleine heftruck, hij kan tussen de 500 gram en de 2 kilo verplaatsen. Deze heftruck wordt in veel bedrijfshallen gezien als onmisbaar. De heftruck doet het zware werk waardoor jij niet je nek hoeft te vertillen. Deze kleinere heftruck is ideaal voor in kleinere fabriekshallen. Wist je ook dat je heel goede gebruikte heftrucks kan kopen, dat scheelt toch behoorlijk in de portemonnee.

Vorkheftruck

Dit is misschien wel de bekendste heftruck van ze allemaal. Deze is gemaakt op pallets te verplaatsen. Wanneer je dus een fabriekshal hebt waar alles voornamelijk op pallets wordt gestapeld dat is een vorkheftruck perfect. In de meeste gevallen is deze elektrisch aangedreven, dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Hoogbouwtruck

Wanneer jij een fabriekshal hebt met enorm hoge stellingen, dan wil je een hoogbouwtruck. Deze staat erom bekend dat hij tot grote hoogtes kan komen. Ook is hij vaak gemaakt voor de smallere doorgangen in magazijnen waar de stellingen dichter op elkaar staan. De hoogbouwheftruck heb je in verschillende soorten, één waar jij zelf ook de lucht in gaat, en die waar jij vanaf beneden goed moet kijken voordat je iets pakt.

Ruw terrein heftruck

Een heftruck die veel wordt gebruikt om bijvoorbeeld podiums te helpen bouwen tijdens festivals is een ruw terrein heftruck. Door de banden ziet hij er gelijk al enorm stoer uit. Het uiterlijk is niet het enige wat opvalt aan deze heftruck. Ook het brede model. Doordat hij niet tussen de magazijnstellingen hoeft te manoeuvreren hebben ze hem extra breed en krachtig gemaakt.

Meer heftrucks

Natuurlijk zijn er nog veel meer heftrucks, zo heb je verreikers, Reachtrucks, palletwagens, en zijladers. Wij hebben dus een paar voor je uitgeschreven. Maar om er zeker van te zijn dat jij de juiste heftruck voor jouw bedrijf aanschaft kan je beter nog verder onderzoek doen. Kijk uit, want zoals je in dit artikel ziet kunnen heftrucks behoorlijk gevaarlijk zijn.