5 Beste Nieuwjaarsresoluties

De Sint is weer in het land, de eerste feestfolders vallen weer op de mat. We kunnen er niet omheen, 2019 loopt op zijn einde. Traditioneel is het nieuwe jaar hét moment om met goede voornemens te starten. Voordat je je in een tof oud en nieuw feest stort, is het dus even tijd om de balans op te maken en te bedenken wat je in 2020 beter of anders wil doen. Wat zijn de 5 beste nieuwjaarsresoluties die je ook vol kunt houden?

Nieuwe zorgverzekering

Geen spannende, wel een hele belangrijke nieuwjaarsresolutie: neem je zorgverzekering eens onder de loep. Past het pakket dat je hebt nog bij je? Geen idee waar je moet beginnen, dan kun je de beste zorgverzekering voor jou online vinden. Weet je wel wat bij jou past en zoek je gewoon de laagste premie? Kies dan de goedkoopste zorgverzekering. Door te vergelijken en over te stappen kun je maar zo €250 per jaar besparen! En daar kun je veel leuke dingen mee doen.

Gezonder leven

Dit staat voor veel mensen elk jaar op nummer 1, maar het lukt vaak niet om het vol te houden. Maar je hoeft niet ineens meerdere keren per week naar de sportschool of je complete eetregime ineens om te gooien. Je kunt ook starten met het nemen van de trap in plaats van de lift, minderen met suiker in de koffie of meer water drinken.

Minder geld uitgeven

Dit is ook een streven van velen en lukt ook vaak niet. Maar ook hier zit het in de kleine dingen. Zo hoef je niet altijd de Action leeg te kopen (sla die winkel gewoon eens over!), is kleding in de sale misschien wel goedkoop, maar heb je het écht nodig? Neem eens je eigen koffie mee in een meeneembeker, in plaats van die altijd onderweg te kopen. Het geldt dat je hiermee in je zak houdt, kun je gebruiken om te sparen, ook een wens van veel mensen.

Socialer zijn

Laat je telefoon eens wat vaker voor wat het is. Spreek eens wat vaker in real life af in plaats van via social media. Ga lekker wandelen met je partner of een vriend(in), heb je meteen wat extra beweging gehad (en dus ook gewerkt aan je resolutie om gezonder te leven). Ook hier zit het weer in de kleine dingen.

Lekker duurzaam

Het afgelopen jaar was duurzaam het toverwoord. We moeten duurzamer leven. Dus door minder te kopen (resolutie nummer 3 op deze lijst) ben je meteen duurzamer bezig. Maar ook door spullen zoals kleding die je niet meer gebruikt, weg te geven in plaats van weg te gooien, draag je je steentje bij én maak je iemand anders ook nog eens blij (wat ben je sociaal bezig!).

Eigenlijk is de boodschap: begin klein. Dan is het ook meteen makkelijker vol te houden!