5 Populairste afval technieken van celebrities

Het woord coronakilo’s is de afgelopen tijd vaak voorbij gekomen. En nu we weer wat meer mogen, willen we daar misschien ook weer heel snel van af. Celebrities zijn bijzonder goed in snel afvallen, vaak omdat er wel een deadline is waarvoor ze wat kilo’s kwijt moeten zijn. Is het niet een film, dan wel een evenement waarvoor ze strak in een designerjurk of smoking moeten passen. Voor jouw inspiratie zetten we vandaag de 5 populairste afval technieken van celebrities op een rij.

5. Gastric Bypass

De Gastric Bypass, oftewel een maagverkleining, zorgt ervoor dat je geen grote hoeveelheden meer kunt eten. Ook kun je je behoorlijk naar voelen als je na de ingreep veel ongezond voedsel eet. Een gastric bypass is een operatie en dus best ingrijpend. Dit doe je niet als je even snel een paar kilo wil afvallen, je komt pas in aanmerking bij flink overgewicht en moet je levensstijl behoorlijk aanpassen. In Nederland ondergingen recent Patty Brard en Marc van der Linden een bypass, internationaal waren dat bijvoorbeeld Roseanne Barr en Sharon Osbourne.

4. Sporten

Of ze het nu leuk vinden of niet, vrijwel elke ster moet er aan geloven om op gewicht te blijven: sporten. Wel zijn celebrities degenen die daar dan wel weer iets bijzonders voor bedenken. Gewoon yoga is dan weer niet voldoende, dat moet dan Bikram Yoga zijn. Ook trainen veel sterren met een personal trainer om ze gemotiveerd te houden. Wil je een beetje bijblijven wat nu in is, en wat de sterren doen? Check dan vooral online magazine MNLK.nl, daar kom je het allemaal te weten!

3. Diëten

Vooral sterren die van zichzelf niet graatmager zijn, noemen zichzelf permanent op dieet. En laat het maar aan de celebrities over om de meest waanzinnige diëten uit te proberen! Met ‘gewoon’ koolhydraatarm hoef je bij hen niet aan te komen. Al is het paleo-dieet, waarbij je dus de koolhydraten laat staan, wel populair, vooral in combinatie met (veel) sporten om in korte tijd veel af te vallen. Maar sommigen gaan nog verder en eten niet of nauwelijks, bijvoorbeeld tijdens de opnames van een film, of in aanloop daarnaartoe. Christian Bale leefde drie maanden lang op een blikje tonijn en een appel per dag voor zijn rol in The Machinist. Anne Hathaway zegt niets gegeten te hebben tijdens de 13 dagen dat Les Miserables werd opgenomen. Dit soort diëten of gewoon stoppen met eten zijn natuurlijk geen goed voorbeeld!

2. Lifestyle

De meeste celebrities zweren dan ook bij een lifestyle waarbij gezond eten en voldoende sporten centraal staat. Steeds meer sterren eten vegetarisch of zelfs vegan en zweren dat dit ze helpt bij afvallen of op gewicht blijven. Anderen zijn minder strikt en genieten van de lekkere dingen van het leven, maar met mate en altijd in balans met bewegen.

1. Intermittent Fasting

Dit hoor je steeds meer als levensstijl: intermittent fasting. Dit is geen dieet, maar hierbij eet je gedurende 8 uur per dag normaal, en 16 uur niet. Een andere vorm is 5 dagen eten en twee dagen niet. Doordat je minder lang per dag (of week) eet, eet je dus minder. Ook wordt het hongergevoel minder en ga je dus minder eten. Ook word je je bewuster van wat je dan eet. Veel sterren zweren hierbij, en geven aan dat dit vooral heel gemakkelijk vol te houden is. Zo bepaal je zelf wanneer je wel mag eten, dus je kunt dit heel gemakkelijk op jouw situatie aanpassen.