Bedrijfsfeest plannen: Hoe organiseer ik een uniek bedrijfsuitje?

Jij hebt een eigen bedrijf en wil je personeel op een passende manier bedanken. Het beste wat jij nu kan doen is een bedrijfsuitje organiseren. Hoe organiseren je nu een goed en uniek bedrijfsuitje? In deze blog lees je hoe je dat stap voor stap kan doen.

Let’s go! Je bent van plan om een bedrijfsuitje te organiseren, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Wil je een gastspreker uitnodigen om je werknemers leuke en passende info te geven? Of is het niet veel leuker om te gaan voor een Karaokeavond? Met een bedrijfsfeest kan je alle kanten op. Maar het is goed om er wel een beetje orde in te krijgen. Volg daarom altijd een goed stappenplan.

Stappenplan voor het organiseren van een bedrijfsuitje

1.    Wie komen er?

In sommige gevallen kan je een gastenlijst maken met enkel je eigen personeel. Al gebeurt het ook regelmatig dat je als werknemer een plus één mag meenemen naar keuze. Dit betekent dus dat je een vriend, partner of wie dan ook maar wil mag meenemen

2.    Wat is jouw budget?

De volgende vraag is natuurlijk hoeveel geld jij wil uitgeven. Nu is het belastingtechnisch zo geregeld dat je bij een bedrijfsfeest een fiscaal voordeel van minimaal 75% hebt. Zo kan je dus je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Slim om rekening mee te houden in je totaalbudget. Ook kan je kijken of je gaat voor een all-in prijs of dat je per persoon een maximaal te besteden bedrag afspreekt.

3.    Een goede activiteit

Het is een beetje afhankelijk van waar je bedrijf gevestigd is. Wil jij een bedrijfsuitje Eindhoven dan zal je moeten kijken wat er in de buurt zit. Maar overal zit wel een ‘all you can eat’, of misschien een goed casino, of een evenementenhal of café waar een goed feest gegeven kan worden.

4.    Wat willen je werknemers

Je kan natuurlijk ook in de wandelgangen vragen wat de werknemers zelf zouden willen. Jij kan het idee wel geweldig vinden, maar wanneer je werknemers het maar niks vinden dan sla je de plank mis. Kijk dus altijd wat zij het liefst willen doen.

5. Zorg voor sfeer en eten

Het allerbelangrijkste bij een goed bedrijfsfeest is een goede sfeer en natuurlijk lekker eten. Zorg dus voor een goede catering en laat iemand de locatie mooi aankleden. Hier kan je natuurlijk ook je eigen werknemers voor vragen om je bij te helpen. Als de sfeer binnen jouw bedrijf goed is, dan willen ze je vast een handje helpen.