Bioscoopkamerontwerp in de woonkamer

Een van de belangrijkste kamers in ons huis is de woonkamer. Omdat we veel tijd in de woonkamer doorbrengen, moeten we tijdens het interieurontwerp zorgvuldig de uitrusting, kleuren, deuren en ramen kiezen.

Bioscoopkamerontwerp in de woonkamer

Een van de belangrijkste kamers in ons huis is de woonkamer. Omdat we veel tijd in de woonkamer doorbrengen, moeten we tijdens het interieurontwerp zorgvuldig de uitrusting, kleuren, deuren en ramen kiezen.In de meeste appartementen komen familie of een groep vrienden meestal samen in de woonkamer voor verjaardagen, vergaderingen en bijeenkomsten. ‘S Avonds zitten we graag samen op de bank om te praten, bordspelletjes te spelen, naar muziek te luisteren of films te kijken. Het wordt steeds populairder om grote flatscreen-tv’s, smart-tv’s of zelfs een projectiescherm voor thuisbioscoopsystemen te gebruiken. Als we niet de mogelijkheid hebben om van een aparte kamer een bioscoopkamer, een muziekkamer te maken, probeer dan de huiskamerapparatuur zo te ontwerpen dat we ons ’s avonds of in het weekend in onze vrije tijd in een echte bioscoop.

Voor een echte bioscoopervaring heb je zeker luidsprekers van goede kwaliteit, home theater-versterkers, mogelijk subwoofers en natuurlijk een televisie of projectiescherm en projector nodig. Om ervoor te zorgen dat u zich echt op uw gemak en thuis voelt tijdens het kijken naar een film of het luisteren naar muziek, decoreren we de kamer met comfortabele stoelen. Met behulp van een smaakvolle en comfortabele bank bekleed met mooie stoffering of leer, of fauteuils met verstelbare rugleuning, kunnen we een perfecte filmische sfeer creëren. Gestoffeerde meubelen bepalen niet alleen de sfeer van de ruimte in termen van comfort en esthetiek, maar hebben ook een geluidsabsorberende functie.

Als de woonkamer zich in een gemeenschappelijke ruimte met de keuken en eetkamer bevindt, kan echo en een oncomfortabele akoestiek problemen veroorzaken bij het luisteren naar muziek of het kijken naar films. De reflecties verslechteren het geluid aanzienlijk, en vanwege de onaangename, slechte akoestiek op de lange termijn kunnen we grasvermoeidheid en hoofdpijn ervaren, dus in plaats van te ontspannen, te ontspannen en plezier te hebben tijdens het vertonen van onze favoriete film of serie, zullen we ontdekken we zijn moe, gespannen. wij zijn.

Met behulp van een akoestisch paneel

We hebben al vermeld dat gestoffeerde meubels een zekere mate van geluidsabsorptie hebben. Dit is echter niet voldoende om het geluid van films in een open woonkamer te perfectioneren. Houd bij het ontwerpen van een thuistheatersysteem rekening met de akoestische behandeling van de wanden en het plafond van de kamer en laat zo min mogelijk grote vlakke en harde oppervlakken achter tijdens de uitrusting. Dit komt doordat de geluiden hierdoor worden gereflecteerd en ze een onaangenaam, oorverdovend geluid veroorzaken. Plaats voor het comfort van de bioscoopzaal en het stijlvolle ontwerp een vloermat of zelfs geluidsabsorberende matten op het vloeroppervlak, die naast hun geluidsisolerende eigenschappen ook kunnen worden gebruikt voor thermische isolatie en zorgen voor een zachte, zijdezacht, warm gevoel. Als de ramen van uw woonkamer uitkomen op een drukke straat of een lawaaierige omgeving, of als u grote glazen oppervlakken en openslaande deuren heeft, is het aan te raden om het geluid van buitenaf te dempen met gordijnen. Kies je voor een dikke, dicht geweven stof, dan kun je niet alleen warmte- en geluidsisolatie gebruiken, maar hebben ze ook een verduisterende functie, wat voor een bioscoopzaal erg voordelig kan zijn als je de kamer tijdens de filmvertoning helemaal wilt verduisteren.

Zodra we dit allemaal hebben, kunnen we beginnen met het uitbreiden van ons thuistheatersysteem met nieuwere audio- en hifi-apparaten. Als je meer luidsprekers op het systeem wilt aansluiten, kies dan voor producten van hetzelfde merk, omdat dit de installatie veel gemakkelijker maakt. De meeste thuisbioscoopversterkers hebben ook kamerkalibratieprogramma’s die de ongunstige akoestiek van kamers verbeteren. Maar zelfs deze kunnen alleen echt effectief werken als we ook zorgen voor de akoestische behandeling van de oppervlakken van de ruimte. Het is belangrijk om het akoestische paneel op de reflectiepunten te plaatsen