De nagellak trends van 2021

Ons uiterlijk verandert nog wel eens, vooral aan de hand van trends. Kijk maar eens terug naar de jaren ’80 of ’90: we kunnen ons nu bijna niet meer voorstellen dat we zo’n kapsel en outfit zouden hebben. Trends veranderen snel en niet iedereen wil of kan overal aan meedoen. Voor vrouwen die niet elke paar maanden hun haren anders willen knippen of kleuren en de kledingkast ook niet steeds om willen gooien, zijn nagellak trends een makkelijke, niet zo dure en vooral tijdelijke manier om toch hip te zijn. Welke nagellak trends mag je in 2021 niet missen?

Japanse manicure

Klinkt misschien heel spannend, maar dat is het eigenlijk niet. Een Japanse manicure is een trend die voortborduurt op iets wat we al langer kennen: deze draait om natuurlijke nagels. De Japanse manicure draait om (natuurlijke) glans en gezonde nagels. Dit wordt bereikt door een speciale pasta te gebruiken. De manicure kun je vervolgens afmaken met een mooi lakje in nude tinten, waar lichtroze ook niet misstaat. Zelf aan de slag? Verzorg je nagels dan goed en schaf een nagellak set in een mooie natuurlijke kleur aan.

Pastel

Ben je uitgekeken op nude maar vind je donkere nagels een stap te ver? Nagellak in een pastelkleur past helemaal in 2021! In de zomer van 2020 zag je ook french manicure waarbij het maantje niet wit maar in een (pastel)kleur gelakt werd. Dit mag nog even blijven, maar doe het dan wel in een kleur als kauwgomroze of mint om hem helemaal van dit jaar te maken.

Glitter

Het is een tijdlang not done geweest om, buiten de feestdagen om, glitters op je nagels te dragen. Maar in een tijd waarin alles soberder dan sober lijkt te zijn, mogen de nagels juist meer knallen. Alsof we er een statement mee willen maken. En dus mogen glitters op je nagels ook gewoon weer! Heb je ervaring met glitternagellak, dan weet je dat het een crime kan zijn om dit er weer goed af te halen. Een gellak remover kan uitkomst bieden: laat deze minstens tien minuten intrekken en verwijder daarna de nagellak. Herhaal dit eventueel als je niet alles hebt kunnen verwijderen.