Een Strelitzia is de perfecte plant

Een grote kamerplant is de plant die je in een saaie hoek neer wilt zetten! Hierdoor wordt het gelijk sfeervol en ziet het er mooi uit. Een grote kamerplant die je zeker in huis moet hebben is de Strelitzia. Deze kamerplant heeft mooie groene bladeren, die lijken op een veer. Hierdoor krijg je een jungle achtige look in je huis. De plant komt dan ook uit de wildernis, hij kan namelijk wel tot 10 meter hoog worden. Dit gaat helaas niet lukken in de woonkamer, maar zo hoog zijn jouw muren waarschijnlijk ook niet! Maar des al niet te min kan de plant aardig hoog worden, dus als je een huis hebt met een redelijk hoog plafond is deze plant geweldig, de Strelitzia kan op deze manier heerlijk doorgroeien. Wil je meer informatie over de Strelitzia? Lees deze blog dan veder, wij vertellen hier namelijk meer over.

Aan de hand van deze tips blijf je lang genieten van Strelitzia

Voor planten zorgen kan soms een hele opgave zijn, voornamelijk als je er niet veel ervaring mee hebt. De ene plant is namelijk de andere plant niet. Maar niet getreurd, je krijg er vanzelf handigheid in! Wij hebben voor jou ene paar tips, zodat je beter voor je planten kan zorgen. Als de bladeren van de plant gaan hangen kan dit beteken dat de plant te veel water krijgt, maar als de bladeren knapperig aanvoelen en uitvallen kan dit te maken hebben met droogt. En dien je ze meer water te geven. De Strelitzia is een kamerplant die snel groeit, daarom heeft de plant ook veel water nodig. en voornamelijk in de lente en de zomer. Door de warme dagen groeit de plant namelijk sneller.

Op welke plek zet jij de Strelitzia neer?

Een Strelitzia is een geweldige plant om in huis te hebben, maar denk er dan wel over na dat de plant op een lichte plek in het huis staat. Op een lichte plek groeit de plant namelijk het snelst. Maar let er wel op dat de plant niet in de zon staat, dit vindt de plant dan weer niet zo fijn. Wil je meer weten over de Strelitzia of over andere kamerplanten? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim assortiment aan planten en geeft er veel informatie bij. Op deze manier weet jij waar je aan toe bent.