Dit zijn de modetrends voor winter 2021/2022

Nu de herfst en winter weer voor de deur staan is het ook weer tijd om je wintergarderobe aan te vullen. De tijd van dikke truien, jassen en sjaals komt er weer aan en wij hebben voor je uitgezocht welke trends deze winter weer zullen terugkomen en welke nieuwe stijlen populair zullen worden. Heb je dus nog moeite met kiezen welke items je kast nog kan gebruiken de komende maanden? Of wil je weten hoe je je eigen kleding op een andere manier kunt combineren? Lees dan vooral verder!

Wit, witter, witst!

Waar vroeger gedacht werd dat witte kleding alleen iets was voor de warmere maanden, is het vandaag de dag juist een hele populaire kleur voor winterkleding! Jassen, truien of slim fit jeans voor mannen: alles is deze winter in het wit te koop. Wil je je look nog cooler maken? Combineer dan alle witte items met elkaar voor een klassieke ton-sur-ton look!

Hoe groter hoe beter!

Je kunt je favoriete kleding kiezen uit een grote selectie die door specialisten in grote maten wordt aangeboden. De oversized trend is al langere tijd populair: steeds meer kledingstukken worden expres gemaakt om ruim te vallen. Dit is in de winter al helemaal fijn omdat je lekker warm blijft: onder grote jassen kun je immers veel laagjes kleding kwijt! Wees dus niet bang om te experimenteren: kijk wat mooi bij je lichaam staat en kies op basis daarvan je nieuwe outfits uit!

Spreken is zilver, zwijgen is….

Goud! Deze kleur is steeds vaker op de catwalks, maar ook in het straatbeeld te vinden! Kom eens uit je comfortzone en probeer deze kleur uit. Je kunt tegenwoordig vrijwel alle kledingstukken vinden in het goud, maar als dit te heftig voor je is kun je natuurlijk ook beginnen met accessoires zoals een tas of schoenen!

Toffe truien!

Een trui in een effen kleur zoals beige of grijs kan natuurlijk heel mooi zijn, maar soms wel wat saai. Deze winter zijn truien met funky printjes juist helemaal hot! Opvallen mag: kies voor een trui met felle kleuren, drukke prints of een combinatie van de twee en je bent helemaal on trend.

Duurzaam is cool

Steeds meer industrieën zijn zich bewust van hun impact op de aarde. De mode-industrie is een van de grootste vervuilers, dus deze kon niet achterblijven. Het feit dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij steeds meer grote ontwerpers en merken is dan ook een positieve ontwikkeling! Er zijn naast meer duurzame praktijken in de fabrieken bijvoorbeeld, ook nieuwe duurzame stoffen ontwikkeld. Ook zijn de modecampagnes meer gericht op eerlijkheid en duurzaamheid, waardoor andere merken volgen. Laten we hopen dat dit steeds vaker zal gebeuren in de toekomst, zodat de mode-industrie minder impact op het milieu heeft.

Doe je ding

Op basis van dit allemaal kun je misschien wat overweldigd raken. Het leuke aan mode is natuurlijk dat je het kunt gebruiken om jezelf mee uit te drukken, dus trek je vooral niets aan van wat een ander vindt! Ook kun je vaak proberen om met kleding die je al hebt liggen, nieuwe outfits te maken! Op deze manier hoef je niet voor elk seizoen een hele nieuwe garderobe aan te schaffen! Veel shopplezier!